#WIZZaroundEurope: WIZZ AIR'S GROOTSTE OPERATIONELE UITBREIDING OOIT

IN AMPER 17 WEKEN: 21 BIJKOMENDE VLIEGTUIGEN, 4 NIEUWE BESTEMMINGEN, 700 BIJKOMENDE WEKELIJKSE VERTREKKEN EN 70 NIEUWE ROUTES

Wizz Air, één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen van Europa en de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa, begint vandaag met de grootste netwerkuitbreiding in zijn geschiedenis. Gedurende de komende 17 weken zullen er 21 nieuwe vliegtuigen aan de vloot worden toegevoegd. Er komen ook 700 extra wekelijkse vertrekken bij en maar liefst 70 nieuwe routes. In juli komen er 4 nieuwe bestemmingen bij, nl. Athene, Tallinn, Kharkiv en Wenen. De Oostenrijkse hoofdstad wordt meteen ook een nieuwe Wizz Air-basis. De uitbreiding van WIZZ in 2018 vertegenwoordigt een investering van meer dan 2 miljard US dollar* in 11 basissen in Groot-Brittannië, Oostenrijk, Polen, Oekraïne, Hongarije, Roemenië en Georgië.

Om deze immense netwerkuitbreiding te vieren biedt WIZZ vandaag een speciale korting aan van 20%** op alle lijnvluchten tot 31 mei voor reserveringen die op 13 maart vóór middernacht worden gemaakt. Wie enkele fantastische plaatsen in Europa en daarbuiten wil bezoeken, kan via wizzair.com aan de laagste tarieven reserveren.

WIZZ-klanten kunnen deze uitbreiding op sociale mediakanalen volgen via de hashtag #WIZZaroundEurope. Passagiers die de komende weken één van de 21 nieuwe vliegtuigen nemen, maken bovendien kans op reisvouchers van 1000 EUR. Wie graag meer te weten komt over WIZZ en over deze geweldige mijlpalen, kan dat via de Facebook-pagina van de luchtvaartmaatschappij.

De uitbreidingsplannen van Wizz Air beginnen deze week in Boedapest, met de komst van een nieuwe Airbus A320, het 11de vliegtuig dat gebaseerd wordt in de Hongaarse hoofdstad. Tezelfdertijd wordt ook een nieuwe route naar Stavanger in Noorwegen geopend.

WIZZ blijft groeien in heel Europa en stimuleert het vliegverkeer met de laagste tarieven. De luchtvaartmaatschappij is vastbesloten om de ervaring van zijn klanten te blijven verbeteren en zo het vertrouwen en de loyaliteit te winnen van zijn klanten. Wizz Air levert tevens een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de lokale economieën rond de luchthavens waar de carrier actief is. Het gaat niet alleen om directe werkgelegenheid, maar ook om andere jobs die gecreëerd worden in luchtvaartgerelateerde bedrijven en in de plaatselijke toeristen- en horecasector. Tussen maart en juli 2018 zal Wizz Air ook 700 nieuwe medewerkers van meer dan 15 nationaliteiten in dienst nemen, die zullen bijdragen tot het groeiende succes van het bedrijf.

Owain Jones, Chief Corporate Officer bij Wizz Air, zei: "Vandaag gaan wij van start met de grootste expansiefase ooit in de geschiedenis van WIZZ. Onze luchtvaartmaatschappij blijft zich inzetten om het vliegen voor meer mensen dan ooit tevoren betaalbaar te maken, door de laagste prijzen aan te bieden dankzij het ULCC-bedrijfsmodel. Steeds meer mensen vliegen op Wizz Air's uitgebreide netwerk van meer dan 600 routes naar 145 bestemmingen in 44 landen. De 70 nieuwe routes die de komende 17 weken gelanceerd worden, bieden nieuwe reismogelijkheden aan onze klanten, waardoor ook de zakelijke relaties en de lokale economieën een boost zullen krijgen. Wij kijken er naar uit om onze klanten aan boord te verwelkomen en hen te laten genieten van een geweldige service op één van de jongste vloten in Europa."

* Enkele reis inclusief alle taksen en niet-optionele toeslagen.

** 20% korting op tarieven inclusief belastingen en niet-optionele toeslagen maar exclusief administratiekosten. Deze promotie is enkel geldig op 13 maart van 00.00 tot 23.59 uur CET. De reisperiode is beperkt. De reis moet uiterlijk op 31 mei 2018 voltooid zijn. Deze promotie is enkel geldig voor boekingen gemaakt via wizzair.com of de mobiele WIZZ-app.

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 600 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 145 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 90 vliegtuigen van de Airbus A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn meer dan 3500 mensen aan de slag. In 2017 vervoerde WIZZ 28,2 miljoen passagiers.

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 21 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport biedt Wizz Air 10 bestemmingen aan: Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Iasi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd uitgeroepen tot “Europese luchtvaartmaatschappij van 2017” door Aviation 100, een toonaangevende publicatie die jaarlijks de beste presteerders in de luchtvaartsector erkent.

Sorina Ratz

Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air