WIZZ AIR ZORGT VOOR DUURZAAM PASSAGIERSVERVOER NAAR EINDHOVEN

WIZZ AIR VERBINDT EINDHOVENSE REGIO MET 22 EUROPESE STEDEN, WAARVAN 9 HOOFDSTEDEN

Wizz Air, de grootste low-cost maatschappij in Centraal- en Oost-Europa, vierde vandaag een belangrijke mijlpaal in Eindhoven. De luchtvaartmaatschappij is sinds 2006 actief in Nederland en in de afgelopen 14 jaar reisden meer dan 10 miljoen passagiers op de Wizz Air-routes van en naar Eindhoven. Ruim 54% van de passagiers maakt gebruik van de diensten van WIzz Air om nu en dan familieleden en vrienden te bezoeken. Wizz Air neemt ook een alsmaar groter deel van het aantal reizigers voor haar rekening dat om zakelijke (15%) of toeristische motieven (22%) naar Brainportregio Eindhoven komt. De 10 miljoenste passagier reisde vanochtend vanuit Boedapest en kreeg bij aankomst een WIZZ-reiswaardebon.

WIZZ biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar maar liefst 22 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Krakau, Kutaisi, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw)*. De luchtvaartmaatschappij creëerde in Nederland meer dan 1300 indirecte jobs in bijbehorende sectoren**.

De strategie van Eindhoven Airport focust zich op een goed netwerk van bestemmingen die toegevoegde waarde bieden aan de Brainportregio. Wizz Air speelt hierbij een heel belangrijke rol. Naast heel wat mensen die vrienden en familie bezoeken en zakenreizigers draagt WIZZ ook bij tot het inkomend toerismeverkeer naar Nederland en de regio Eindhoven in het bijzonder.

Dean Boljuncic, Head of Route Development van Eindhoven Airport, zei: “We zijn zeer vereerd om deze geweldige mijlpaal te vieren met een van de beste partners van Eindhoven Airport. Mede dankzij Wizz Air heeft onze regio uitstekende verbindingen in heel Europa. WIZZ vliegt vanuit Eindhoven naar 22 bestemmingen, waaronder negen Europese hoofdsteden. Goed verbonden zijn geeft ons de unieke mogelijkheid om drie belangrijke passagiersgroepen naar onze prachtige regio aan te trekken, van zakenreizigers, passagiers die vrienden en familie bezoeken, tot inkomende toeristen. Bovendien speelt Wizz Air op Eindhoven Airport ook een voortrekkersrol inzake de introductie van de nieuwste generatie vliegtuigen. Wizz Air zet nu al op bepaalde routes van Eindhoven de Airbus A321neo in. Dit toestel produceert aanzienlijk minder geluid en stoot ook minder CO2 uit dan zijn voorgangers.”

Andras Rado, Corporate Communications Manager van Wizz Air, voegde eraan toe: “Sinds onze allereerste vlucht naar Eindhoven in 2006 is WIZZ een van de toonaangevende luchtvaartmaatschappijen op Eindhoven Airport geworden. In de eerste 9 maanden van 2019 heeft ons cabinepersoneel meer dan 1 miljoen passagiers verwelkomd die van en naar Eindhoven reizen, 13 procent meer dan in dezelfde periode het jaar voordien. We blijven aan onze Nederlandse klanten en aan de reizigers die naar de regio Eindhoven komen,  ook in de toekomst een uitstekende service aanbieden voor een gunstige prijs.”

Alsmaar stillere vliegtuigen met een kleinere ecologische voetafdruk
Wizz Air vliegt naar Eindhoven met Airbus-toestellen van de jongste generatie. De gemiddelde leeftijd van de vloot is amper 4,5 jaar. Daarmee is WIZZ een van de jongste luchtvaartmaatschappijen in de wereld. WIZZ heeft tevens de laagste CO2-uitstoot per passagier per km van alle concurrerende luchtvaartmaatschappijen. Als gevolg hiervan is het de luchtvaartmaatschappij met de kleinste ecologische voetafdruk in Europa. In oktober 2019 bedroeg de CO2-uitstoot per passagier per kilometer slechts 56,8 gram, zo’n 2 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar.

Op dit ogenblik heeft Wizz Air bij Airbus een bestelling uitstaan voor 270 A321’s (zowel de CEO, NEO als de XLR-versie). Dankzij deze nieuwe vliegtuigen zal de luchtvaartmaatschappij haar ecologische voetafdruk het komende decennium met een derde verminderen. De Airbus A321neo is namelijk uitgerust met de nieuwste technologieën. Dit toestel heeft een geluidsvoetafdruk die de helft kleiner is dan toestellen van de generatie daarvoor. De A321neo verbruikt ook 20% minder brandstof en stoot tot de helft minder stikstofoxide uit.

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de groenste luchtvaartmaatschappij van Europa en de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa. WIZZ biedt meer dan 700 routes vanuit 25 vliegbasissen en verbindt 152 bestemmingen in 44 landen. Bij Wizz Air zijn meer dan 5000 mensen aan de slag. De voorbije 12 maanden vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 38 miljoen passagiers. De vloot telt 120 Airbus-toestellen. Aan boord van de A320's zijn er 180 stoelen, de A321's hebben 230 zitplaatsen en de A321neo-vliegtuigen zijn uitgerust met 239 stoelen. Volgens de meest recente gegevens van de Zwitserse luchtvaartdataprovider CH-Aviation is de Wizz Air-vloot een van de jongste ter wereld.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft Operational Safety Audit (IOSA) van IATA (International Air Transport Association), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. WIZZ werd onlangs uitgeroepen tot een van de tien veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld door airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en -product, en tot ook uitgeroepen tot “2019 - Airline of the Year” door Air Transport Awards, dat de best presterende carriers van het jaar eert.

* Wizz Air biedt dit jaar ruim 1,75 miljoen stoelen aan.
** Volgens ACI worden 750 lokale banen gecreëerd voor elke 1 miljoen vervoerde passagiers per jaar.

Andras Rado

Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air