WIZZ AIR VOERT NIEUW HANDBAGAGEBELEID IN

VANAF 29 OKTOBER GEEN TOESLAGEN MEER VOOR HANDBAGAGE

Wizz Air, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa, kondigt vandaag aan dat passagiers vanaf 29 oktober 2017 op alle vluchten van Wizz Air geen extra vergoeding meer zullen moeten betalen, wanneer ze een grote handbagage willen meenemen in de cabine.

  • Passagiers kunnen vanaf dan één stuk handbagage meenemen waarvan de maximum afmetingen 55 x 40 x 23cm zijn. Deze handbagage is inbegrepen in de ticketprijs.
  • Dit is een volumetoename van 50% in vergelijking met de vorige maximum grootte van de toegelaten gratis handbagage.
  • Klanten die op of na 29 oktober 2017 reizen en die al een handbagagetoeslag hebben betaald via de Wizz Air-kanalen* zullen vergoed worden naar rato van 120% van de betaalde prijs. Dit bedrag zal gecrediteerd worden op de WIZZ-rekening van de klant.

Uit klanttevredenheidsonderzoeken blijkt dat Wizz Air bij meer dan 80 procent van zijn passagiers** hoog scoort op het vlak van dienstverlening aan boord, klantvriendelijkheid en professionalisme van de medewerkers. WIZZ houdt voortdurend rekening met de feedback van zijn klanten. Daarom is Wizz Air van mening dat het nieuwe handbagagebeleid de WIZZ-reiservaring nog verder zal verbeteren.

Vandaag kondigde de luchtvaartmaatschappij ook WIZZ Priority aan, een nieuwe service-optie, die het volgende omvat:

  • Voorrang bij het instappen
  • Passagiers mogen een ​​bijkomend, klein bagagestuk (max. afmetingen: 40 x 30 x 18cm) meenemen in de cabine
  • Vanaf 29 oktober wordt ook gegarandeerd dat de handbagage in de cabine mee kan (ook geldig voor passagiers die gekozen hebben voor WIZZ Go, WIZZ Plus en de WIZZ Privilege Pass)

Naar aanleiding van de bekendmaking van de financiële resultaten van het eerste kwartaal zei József Váradi, CEO van Wizz Air: "De aankondiging van vandaag onderlijnt het engagement van Wizz Air om elke stap van de reiservaring van de consument trachten te blijven verbeteren. Wizz Air is trots op haar gebruiksvriendelijke software-oplossingen, het gebruik van state-of-the-art technologie, de efficiëntie van zijn vloot, evenals de uitstekende dienstverlening aan boord en het professionalisme van de medewerkers. We streven ernaar om de WIZZ-ervaring zo vlot mogelijk en zonder problemen te laten verlopen. Om dit engagement kracht bij te zetten zullen vanaf 29 oktober bij Wizz Air geen handbagagetoeslagen meer betaald moeten worden."

* via wizzair.com website, de WIZZ app of het call center
** onderzoek uitgevoerd door Kantar-Hoffman in opdracht van Wizz Air (april 2016-juli 2017)

 

Over Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij  van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 500 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 142 bestemmingen in 43 landen. De WIZZ-vloot telt 84 Airbus-toestellen van de A320-reeks (64 A320’s en 20 A321’s). Elke A320’s telt 180 stoelen, de A321’s bieden plaats aan 230 reizigers. Bij Wizz Air zijn ruim 3300 mensen aan de slag. In de 12 maanden voorafgaand aan 31 maart 2017 vervoerde WIZZ ruim 23,8 miljoen passagiers.

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 21 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Brno, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Wizz Air vliegt tevens van Maastricht naar Katowice en van Groningen naar Gdansk. Vanuit Brussels South Charleroi Airport vliegt Wizz Air naar Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Gdansk, Ljubljana, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs met de ticker WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd door de redacteurs van Air Transport World, een van de toonaangevende luchtvaarttijdschriften in de wereld, uitgeroepen tot “Value Airline of the Year 2016” en door Center for Aviation (CAPA), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van luchtvaartmarktinformatie tot "Low Cost Airline of the Year 2016".

Sorina Ratz

Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air