WIZZ AIR-VLUCHTEN KUNNEN VOORTAAN OOK MET BANCONTACT BETAALD WORDEN

Wizz Air, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa, deelt mee dat reizigers die over een Bancontact-kaart beschikken en die via de WIZZ-website een vlucht willen boeken, voortaan hun ticket en aanverwante diensten ook met Bancontact online kunnen betalen.

“Bancontact is in België veruit de populairste electronische betaalmethode. Consumenten kunnen hun online aankopen er snel en veilig mee afrekenen in de vertrouwde internetbankieromgeving van hun eigen bank”, aldus Harry Drok, Head of E-Commerce van Wizz Air. “Met de toevoeging van Bancontact als betaalmethode komen wij tegemoet aan een veelgestelde vraag van onze klanten die in België wonen of werken. Bancontact wordt automatisch aangeboden aan de passagiers die in euro betalen en die op onze website Nederlands of Frans als taal geselecteerd hebben of die een contactadres in België hebben.”

Bancontact zorgt al sinds 1989 voor een vlot betalingsverkeer en is de Belgische marktleider in elektronische betalingen. Door middel van een pincode kan men met een Bancontact-kaart betalingen doen in o.a. winkels, tankstations en webshops. Er kan met Bancontact ook mobiel betaald worden of cash geld uit een automaat worden gehaald.

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 21 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport biedt Wizz Air 9 bestemmingen aan: Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

 

Omtrent Wizz Air 
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 550 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 145 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 88 Airbus-toestellen van de A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn meer dan 3500 mensen aan de slag. In 2017 vervoerde WIZZ 28,2 miljoen passagiers.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd uitgeroepen tot “Europese luchtvaartmaatschappij van 2017” door Aviation 100, een toonaangevende publicatie die jaarlijks de beste presteerders in de luchtvaartsector erkent.

Bericht aan de redactie: rechtenvrije foto’s van o.a. vliegtuigen en bemanningen kunnen gedownload worden via www.wizzair.com/en-GB/press.

Gabor Vasarhelyi

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air