WIZZ AIR VLIEGT VANAF ZONDAG VAN EINDHOVEN NAAR HET BULGAARSE VARNA

21STE WIZZ-BESTEMMING VANUIT EINDHOVEN

Wizz Air, de grootste lagekostencarrier van Centraal- en Oost-Europa, breidt zijn netwerk uit en opent op 23 juli 2017 de route Eindhoven-Varna. Vanaf zondag wordt tweemaal per week (op dinsdag en zondag) naar de Bulgaarse stad aan de Zwarte Zee gevlogen. Varna is al de 21ste WIZZ-bestemming vanuit Eindhoven Airport.

Varna is gelegen aan de Zwarte Zee in het oosten van Bulgarije en telt circa 350.000 inwoners. Het is de belangrijkste havenstad en de derde grootste stad van het land. Je vindt er tal van bijzondere gebouwen en meer dan 150 monumenten. De kathedraal gewijd aan Maria Onbevlekte Ontvangenis is ongetwijfeld de meest opvallende trekpleister. In Varna worden jaarlijks tientallen evenementen georganiseerd, waaronder het befaamse muziekfestival dat sinds 1926 jaarlijks plaatsvindt.

De nieuwe bestemming is ook een van de belangrijkste Bulgaarse vakantieoorden. De Bulgaarse Rivièra met het Goudstrand en Albena kenmerkt zich door mooie, brede stranden en een bergachtig landschap.

Varna is de tweede Bulgaarse bestemming die Wizz Air vanuit Eindhoven aanvliegt. WIZZ biedt nu vanuit drie Nederlandse luchthavens (Eindhoven, Groningen en Maastricht) in totaal 23 routes aan naar 10 landen.

De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus A320 of een A321. Deze brandstofzuinige, geluidsarme, comfortabele toestellen bieden plaats aan respectievelijk 180 en 230 passagiers.

Tickets zijn beschikbaar via www.wizzair.com. Een enkele reis naar Varna is er al vanaf 19,99 EUR*.
*enkele reis, incl. luchthaventaksen en niet-optionele lasten

 

Over Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij  van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 500 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 142 bestemmingen in 43 landen. De WIZZ-vloot telt 84 Airbus-toestellen van de A320-reeks (64 A320’s en 20 A321’s). Bij Wizz Air zijn ruim 3300 mensen aan de slag. In de 12 maanden voorafgaand aan 31 maart 2017 vervoerde WIZZ ruim 23,8 miljoen passagiers.

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 21 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Brno, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Wizz Air vliegt tevens van Maastricht naar Katowice en van Groningen naar Gdansk. Vanuit Brussels South Charleroi Airport vliegt Wizz Air naar Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Gdansk, Ljubljana, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs met de ticker WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd recent door de redacteurs van Air Transport World, een van de toonaangevende luchtvaarttijdschriften in de wereld, uitgeroepen tot “Value Airline of the Year 2016” en door Center for Aviation (CAPA), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van luchtvaartmarktinformatie tot "Low Cost Airline of the Year 2016".

Gabor Vasarhelyi

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air