WIZZ AIR VLIEGT VANAF 2020 VAN BRUSSELS AIRPORT

OOK FREQUENTIEVERHOGING OP DE ROUTE EINDHOVEN-BOEDAPEST

Wizz Air, de grootste luchtvaartmaatschappij in Centraal- en Oost-Europa, heeft de komst van nog een Airbus A321neo op de basis in Boedapest in juni 2020 aangekondigd, alsook de lancering van drie nieuwe routes vanuit de Hongaarse hoofdstad.

Brussels South Charleroi Airport maakt al sedert 2004 deel uit van het WIZZ-netwerk. Vanaf volgende zomer zal de luchtvaartmaatschappij ook dagelijks tussen Brussels Airport en Boedapest vliegen. Brussels Airport is de 151ste bestemming van Wizz Air. WIZZ breidt ook naar het Oosten uit met twee vluchten per week naar de Oekraïense steden Lviv en Kharkiv.

Naast de nieuwe bestemmingen verhoogt Wizz Air tevens het aantal vluchten op reeds bestaande routes vanuit Boedapest naar Eindhoven, Sint-Petersburg, Tel Aviv en Edinburgh (wordt gelanceerd in december).

Tickets voor de nieuwe routes zijn al beschikbaar via wizzair.com en de mobiele app vanaf 24,99 EUR*.

Wizz Air, de “groenste” luchtvaartmaatschappij
Met deze A321neo erbij, zal Wizz Air in totaal 14 vliegtuigen baseren in de Hongaarse hoofdstad. De nieuwe routes en frequentieverhogingen brengen de stoelcapaciteit van Wizz Air vanuit Hongarije in 2020 naar 6,7 miljoen.

Op de nieuwe routes zal gevlogen worden met de recentste Airbus A321neo's. Wizz Air heeft één van de jongste vloten van Europa, met een gemiddelde vliegtuigleeftijd van 4,7 jaar. Hierdoor was Wizz Air in augustus 2019 eens te meer de luchtvaartmaatschappij met de kleinste ecologische voetafdruk in Europa, met slechts 57,7 gram CO2 per passagier per kilometer. Wizz Air heeft op dit ogenblik in totaal 271 Airbus A321ceo's, Airbus A321neo's en Airbus A321XLR's op bestelling. Met deze nieuwe toestellen zal de carrier zijn efficiëntie verder kunnen opdrijven terwijl zijn ecologische voetafdruk de komende 10 jaar met een derde zal dalen. De Airbus A321neo, waarvan er al zes gebaseerd zijn in Boedapest, beschikt over de allernieuwste vliegtuigtechnologieën. Dit toestel heeft een geluidsafdruk die de helft kleiner is, verbruikt 20% minder brandstof en stoot tot 50% minder stikstofoxiden uit.

NIEUWE ROUTE

Route

Vluchtdagen

Startdatum

Vanaf**

Brussel-Boedapest

Dagelijks

1 juni 2020

24,99 EUR

 

FREQUENTIETOENAME OP BESTAANDE ROUTE

Route

AAntal vluchten per week

Eindhoven-Boedapest

van 14x naar 16x

* enkele reis, incl. luchthaventaksen en niet-optionele toeslagen

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 700 routes vanuit 25 vliegbasissen, en verbindt 151 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 119 Airbus-toestellen. Bij Wizz Air zijn meer dan 4500 mensen aan de slag. De voorbije 12 maanden vervoerde WIZZ meer dan 37 miljoen passagiers.

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 22 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Krakau, Kutaisi, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk 13 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Kutaisi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau. Vanaf 1 juni 2020 vliegt WIZZ ook dagelijks tussen Brussels Airport en Boedapest.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft Operational Safety Audit (IOSA) van IATA (International Air Transport Association), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. WIZZ werd onlangs door by airlineratings.com, het gerenommeerde veiligheids- en productrating-agentschap uitgeroepen tot één van de 10 veiligste luchtvaartmaatschappijen van de wereld, en ook uitgeroepen tot “2019 - European Airline of the Year” tijdens de Air Transport Awards, het internationaal concours dat jaarlijks de beste bedrijven in de lucht- en ruimtevaartsector huldigt. Wizz Air heeft een van de jongste vliegtuigvloten ter wereld, volgens de laatste statistieken van het Zwitserse luchtvaartgegevens bedrijf CH-Aviation.
www.wizzair.com

Rechtenvrije beelden van Wizz Air kunnen gedownload worden via www.wizzair.com/en-GB/press

Andras Rado

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air