WIZZ AIR VIERT ZIJN 13DE VERJAARDAG - GESTAGE GROEI EN OPMERKELIJKE PRESTATIES

WIZZ Youth Challenge Winners 2017, verjaardagsticketverkoop – kortingen tot 30%

13 jaar geleden vond de allereerste vlucht van Wizz Air plaats. Sindsdien groeide Wizz Air uit tot de grootste lowcostcarrier van Centraal- en Oost-Europa geworden en heeft de luchtvaartmaatschappij al een aantal opmerkelijke mijlpalen bereikt. Om dit te vieren, kunnen de klanten van Wizz Air nu reizen boeken naar een of meer van de 141 WIZZ-bestemmingen en genieten van kortingen tot 30%*. Deze kortingen zijn vandaag beschikbaar voor nieuwe boekingen op alle routes tot middernacht.

Wizz Air is bijzonder opgetogen de winnaars van de WIZZ Youth Challenge, de eerste internationale WIZZ case study competitie, te kunnen bekendmaken. Van de 978 geregistreerde teams presenteerden de 40 besten hun projecten aan een jury, die bestond uit het directiecomité Wizz Air en andere deskundigen. Het winnende team is afkomstig van Kroatië en mag één jaar lang gratis onbeperkt vliegen op het WIZZ-netwerk.

Wizz Air is ervan overtuigd dat werk en een actieve levensstijl goed samengaan en steunt daarom internationale loopevenementen in Europa (o.a. in Cluj-Napoca, Kosice en Skopje). Meer dan 35.000 lopers uit meer dan 50 landen hebben al in 2017 deelgenomen aan een Wizz Air-wedstrijd, en het zullen er nog meer worden in Boedapest, Kiev en Sofia. Als je dus de kans hebt om met WIZZ te vliegen, waarom schrijf je je dan niet in voor een van deze leuke loopevenementen?

In de afgelopen 13 jaar heeft WIZZ bijna 135 miljoen passagiers vervoerd en meer dan 1 miljard km gevlogen, d.i. het equivalent van ruim 25.000 keer rond de aarde. De Wizz Air-vloot, een van de jongste in Europa, telt op dit ogenblik 81 toestellen van de Airbus A320-reeks. Elk toestel vliegt gemiddeld zo’n 12 uur per dag. Alle vliegtuigen samen hebben bijna 880.000 vluchten uitgevoerd, goed voor meer dan 1,4 miljoen vluchturen of, anders gesteld, evenveel als 163 jaar onafgebroken vliegen. Het netwerk van Wizz Air telt momenteel meer dan 500 routes naar 141 bestemmingen in 42 landen, van Tenerife in het Westen tot Astana in het Oosten. De langste route Katowice-Dubai is 4.639 km lang. In 2017 zal Wizz Air nog 40 nieuwe routes openen.

Van 1 mei 2016 tot en met 30 april 2017 kozen meer dan 24 miljoen klanten ervoor om met WIZZ te reizen en te genieten van de lage tarieven, het makkelijke boekingssysteem en de uitstekende service aan boord. Dag in, dag uit, geven ruim 3.300 luchtvaartprofessionals van 42 verschillende nationaliteiten het beste van zichzelf en zorgt WIZZ voor meer dan 17.000 banen** in aanverwante sectoren.

József Váradi, Chief Executive Officer van Wizz Air, verklaarde : ”13 jaar na de allereerste Wizz Air-vlucht vieren we het succes van het WIZZ-team, de behaalde resultaten en een gestage groei. Tot nu toe hebben al bijna 135 miljoen passagiers ervoor gekozen om met ons Europa en zelfs daarbuiten dankzij de lage tarieven van Wizz Air. Ze reizen met vliegtuigen van een van de jongste vloten ter wereld en kunnen genieten van de diensten die verleend worden door onze 3300 collega’s. Vandaag verbindt Wizz Air 141 bestemmingen in 42 landen. Wij versterken de economische banden tussen landen en stimuleren ook het lokaal toerisme en de luchtvaartindustrie. Doe je voordeel op deze feestelijke dag met tarieven die nog lager zijn dan gewoonlijk. Het hele WIZZ-team wacht met ongeduld om u binnenkort te mogen verwelkomen op een van onze vluchten.”

* De korting is geldig op de tarieven inclusief taksen, niet-optionele toeslagen en één kleine handbagage. De korting is enkel geldig voor nieuwe reservaties die op 19 mei via de website of de mobiele app gemaakt worden.

** ACI stelt dat er zo’n 750 jobs gecreëerd worden voor per miljoen vervoerde passagiers per jaar.

 

Omtrent Wizz Air

Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij  van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 500 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 141 bestemmingen in 42 landen. De vloot telt 81 Airbus-toestellen van het type A320 en A321. De A320’s bieden elk plaats aan 180 passagiers en de A321 aan 230 reizigers. Bij Wizz Air zijn ruim 3300 mensen aan de slag. In 2016 vervoerde WIZZ ruim 23 miljoen passagiers.

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 20 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Brno, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Wizz Air vliegt tevens van Maastricht naar Katowice en van Groningen naar Gdansk. Vanuit Brussels South Charleroi Airport vliegt Wizz Air naar Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Gdansk, Ljubljana, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs met de ticker WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd recent door de redacteurs van Air Transport World, een van de toonaangevende luchtvaarttijdschriften in de wereld, uitgeroepen tot “Value Airline of the Year 2016” en door Center for Aviation (CAPA), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van luchtvaartmarktinformatie tot "Low Cost Airline of the Year 2016".

Sorina Ratz

Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air