WIZZ AIR VERWELKOMT VONNIS VAN ITALIAANSE RECHTBANK IN VERBAND MET HET BAGAGEBELEID

Wizz Air, de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij in Europa en de grootste lagekostenmaatschappij in Midden- en Oost-Europa, verwelkomt het vonnis van de Italiaanse rechtbank (TAR) die, zoals in haar eerdere beslissing, Wizz Air toelaat om door te gaan met het huidige bagagebeleid.

Met het vonnis heeft de rechtbank de beslissing van de Italiaanse mededingingsautoriteit (AGCM) opgeschort, waarbij de luchtvaartmaatschappij werd verplicht het bagagebeleid op te schorten en een boete van 1 miljoen EUR te betalen.

Het duidelijke en faire bagagebeleid van de luchtvaartmaatschappij garandeert dat alle passagiers sinds 1 november 2018 op alle Wizz Air-vluchten één gratis handbagage mogen meenemen in de cabine. Het bagagebeleid van Wizz Air is een keuzebeleid. WIZZ-passagiers kunnen namelijk op basis van hun individuele voorkeuren kiezen uit meer dan 50 handbagage- en ingecheckte bagage-variaties.

Wizz Air is van mening dat deze duidelijke en transparante benadering van het bagagebeleid bijdraagt tot comfortabeler en sneller instappen, een betere klantervaring en tegelijkertijd de stiptheid van de WIZZ-vluchten verbetert. Met meer zekerheid dat een tas kan meegenomen worden in de cabine en een grotere keuze uit bagageafmetingen en -gewichtopties, hebben de WIZZ-klanten een nooit eerder gezien aantal combinaties om uit te kiezen.

 

Over Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 650 routes vanuit 25 vliegbasissen, en verbindt 146 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 112 Airbus-toestellen (72 A320’s, 38 A321’s en 2 A321neo’s). Bij Wizz Air zijn meer dan 4500 mensen aan de slag. In 2018 vervoerde WIZZ meer dan 34 miljoen passagiers.

WIZZ biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 22 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Krakau, Kutaisi, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk 13 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Kutaisi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft Operational Safety Audit (IOSA) van IATA (International Air Transport Association), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air ontving onlangs de hoogste 7-sterrenveiligheidsbeoordeling van airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en –product, en werd ook uitgeroepen tot “2017 - European Airline of the Year” door Aviation 100, de jaarlijkse publicatie die de besten van het jaar in de lucht- en ruimtevaartsector huldigt.

www.wizzair.com

Andras Rado

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air