WIZZ AIR VERVOERDE DE VOORBIJE 15 JAAR AL MEER DAN 200 MILJOEN PASSAGIERS

Wizz Air, de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij in Europa, viert zijn 15de verjaardag en heeft de opmerkelijke mijlpaal van 200 miljoen passagiers bereikt.

De allereerste Wizz Air-vlucht vertrok op 19 mei 2004 van Katowice naar Londen Luton. Sindsdien heeft de luchtvaartmaatschappij haar vloot uitgebreid tot 112 Airbus-toestellen, met o.a. de moderne, ultramoderne A321neo die wordt aangedreven door twee Pratt & Whitney-motoren. Passagiers die met Wizz Air's A321neo vliegen, profiteren van de laagste tarieven en zorgen er ook voor dat ze de kleinste ecologische voetafdruk per passagier nalaten.

Wizz Air verwezenlijkte de afgelopen twaalf maanden een aantal belangrijke zaken: het begon met vluchten vanuit het Oostenrijkse Wenen; Wizz Air UK, een Britse luchtvaartmaatschappij die binnenkort 11 gloednieuwe A320’s en A321’s zal verwelkomen, werd opgericht; de komst van het 100ste WIZZ-vliegtuig; de opening van een ultramodern trainingscentrum in Boedapest, goed voor een investering van meer dan € 300 miljoen; de opening van een nieuwe basis in het Poolse Krakau; het toevoegen van de eerste twee van de in totaal 256 bestelde Airbus A321neo’s.

De voorbije 15 jaar vervoerde Wizz Air meer dan 200 miljoen passagiers. De kaap van 100 miljoen passagiers werd nog maar pas in oktober 2015 bereikt. Het duurde dus minder dan vier jaar om dat aantal te verdubbelen.

József Váradi, Chief Executive Officer van Wizz Air, zei: "Er zijn vier belangrijke elementen die Wizz Air onderscheiden van de concurrentie en die geholpen hebben om onze stevige positie in Europa uit te bouwen. Dankzij ons ultralowcost-bedrijfsmodel zijn wij leiders in de sector en een van de meest gewaardeerde luchtvaartmaatschappijen in Europa. Onze aandacht voor Centraal- en Oost-Europa biedt ons het unieke voordeel om markten te betreden die nog niet verzadigd zijn. We bestelden meer dan 250 A321neo’s, uiterst waardevolle vliegtuigen en een echte gamechanger voor WIZZ. Ten slotte zorgt ons team, bestaande uit meer dan 50 nationaliteiten, ervoor dat we een echt wereldwijde visie hebben. We nemen weloverwogen beslissingen en passen ons snel aan aan de veranderende omstandigheden. Ik bedank onze klanten, onze partners en natuurlijk onze medewerkers voor hun vertrouwen en steun gedurende de voorbije 15 jaar en ik kan nu al zeggen dat de komende 15jaar minstens even spannend zullen zijn."

 

Over Wizz Air

Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 650 routes vanuit 25 vliegbasissen, en verbindt 146 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 112 Airbus-toestellen (72 A320’s, 38 A321’s en 2 A321neo’s). Bij Wizz Air zijn meer dan 4500 mensen aan de slag. In 2018 vervoerde WIZZ meer dan 34 miljoen passagiers.

WIZZ biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 22 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Krakau, Kutaisi, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk 13 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Kutaisi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft Operational Safety Audit (IOSA) van IATA (International Air Transport Association), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air ontving onlangs een 7-sterrenveiligheidsbeoordeling van airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en –product, en werd ook uitgeroepen tot “2017 - European Airline of the Year” door Aviation 100, het vakblad dat jaarlijks de beste bedrijven in de lucht- en ruimtevaartsector huldigt.
www.wizzair.com

Tamara Vallois

Head of Communications, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air