WIZZ AIR VANAF 25 OKTOBER VANUIT EINDHOVEN NAAR DONCASTER SHEFFIELD

WIZZ BASEERT 2de AIRBUS IN YORKSHIRE EN OPENT 6 NIEUWE ROUTES

Wizz Air UK, de in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde en gevestigde luchtvaartmaatschappij van Europa's milieuvriendelijkste* en snelst groeiende luchtvaartgroep, heeft aangekondigd dat eind oktober op de nieuwe basis Doncaster Sheffield Airport een tweede Airbus A320 zal gestationeerd worden. WIZZ gaat tevens zes nieuwe routes openen. Naast Fuerteventura. Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en Lissabon zal vanaf 25 oktober 2020 op woensdag en zondag ook tussen Doncaster Sheffield en Eindhoven worden gevlogen. Een enkele reis kan nu al geboekt worden vanaf 19,99 euro** via wizzair.com en de mobiele app van de luchtvaartmaatschappij.

Dit nieuws volgt amper drie weken na de aankondiging van de oprichting van de Wizz Air-basis in Doncaster Sheffield. Het illustreert langetermijnvisie van de lagekostenmaatschappij om in heel Europa betaalbare vluchten aan te bieden aan boord van de jongste en modernste vloot van Europa. De luchthaven Doncaster Sheffield, die in het Engelse graafschap Yorkshire is gelegen, is de 25ste WIZZ-bestemming vanuit Eindhoven. Deze route tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk is voor Wizz Air een primeur, want tot nog toe kon men met WIZZ vanuit Eindhoven enkel naar Centraal- en Oost-Europese bestemmingen en Milaan reizen.

WIZZ heeft het voortouw genomen bij het heropstarten van de luchtvaart in Europa. De maatschappij creëerde een nieuw, veilig vliegconcept waarbij gezondheids- en hygiënemaatregelen strikt worden toegepast. Alle Airbussen van Wizz Air zijn uitgerust met HEPA-filters. Die filteren 99,97% van de virussen en bacteriën in de lucht. De nieuwe procedures inzake social distancing, zorgen voor een veilige omgeving aan boord.  Niet-essentiële interactie en fysiek contact worden zoveel mogelijk vermeden. Op die manier kan Wizz Air de passagiers in de beste omstandigheden ter bestemming brengen.

Door WIZZ Flex aan een boeking toe te voegen, kunnen passagiers er zeker van zijn dat, als de omstandigheden veranderen of als ze gewoon op een andere datum of naar een andere bestemming willen reizen, ze een stoel op welke Wizz Air-vlucht ook opnieuw kunnen boeken. Deze extra bescherming voor reservaties betekent gemoedsrust in deze onzekere tijden. WIZZ Flex kan op 1 september 2020 met 50% korting worden toegevoegd aan alle boekingen van en naar het VK.

* De CO2-uitstoot van Wizz Air was in 2019 de laagste van alle Europese luchtvaartmaatschappijen (57,2 gr/km/passagier).
** Prijs voor een enkele reis, inclusief belastingen, administratie- en andere niet-optionele kosten. Eén handbagage (max: 40x30x20cm) is inbegrepen. Een trolleytas en elk stuk ingecheckte bagage zijn onderhevig aan extra kosten. Deze prijs is alleen van toepassing op reservaties via wizzair.com en de WIZZ-app.

 

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa. Tijdens het vorige boekjaar dat eindigde op 31 maart 2020 vervoerde de luchtvaartmaatschappij 40 miljoen passagiers. De vloot telt op dit ogenblik 130 Airbus-toestellen. De A320’s hebben 180 zitplaatsen, de A321's 230 en de A321neo-vliegtuigen zijn uitgerust met 239 stoelen.

WIZZ vliegt vanuit Eindhoven naar Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Doncaster-Sheffield, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Krakau, Larnaca, Lublin, Milaan, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tirana, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw.

Vanuit Brussels South Charleroi Airport biedt Wizz Air vluchten aan naar 14 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Ljubljana, Skopje, Sofia, Timisoara, Tirana, Warschau en Wenen.

Eerder dit jaar opende Wizz Air ook de lijn Brussels Airport (Zaventem) – Boedapest.

Wizz Air is beursgenoteerd op de London Stock Exchange onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. WIZZ werd uitgeroepen tot een van de tien veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld door airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en -product, en tot ook uitgeroepen tot “2020 - Airline of the Year” door ATW.

Paulina Gosk

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air