WIZZ AIR UK ONTVANGT AIR OPERATOR’S CERTIFICATE (AOC - VLIEGVERGUNNING) EN BEDRIJFSLICENTIE

EERSTE VLUCHT OP 3 MEI 2018

Wizz Air UK Limited ("Wizz Air UK"), een dochteronderneming van Wizz Air Holdings Plc ("Wizz Air"), een van Europa's snelstgroeiende luchtvaartgroepen, kondigt met blijdschap aan dat aan Wizz Air UK een Air Operator's Certificate (AOC) en bedrijfslicentie (Operating License) heeft verkregen van het Bestuur der Luchtvaart van het Verenigd Koninkrijk.

Wizz Air UK heeft zijn hoofdzetel op de luchthaven van Londen-Luton en voerde zijn eerste vlucht uit op 3 mei tussen Luton en Boekarest. De vloot van Wizz Air UK zal eind 2018 acht gloednieuwe Airbus A320’s en A321’s tellen, goed voor een investering van USD 860 miljoen* en 300 nieuwe directe banen bij Wizz Air UK voor management, piloten en cabinepersoneel.

Met de toevoeging van Wizz Air UK zal de groep in 2018 bijna 9 miljoen stoelen aanbieden op de routes van en naar het VK, d.w.z. een groei van 14% op jaarbasis.

Wizz Air is nu de achtste grootste luchtvaartmaatschappij die actief is in het VK, met vluchten naar 74 bestemmingen in 23 landen vanaf 9 Britse luchthavens, waaronder acht nieuwe routes voor 2018 van Londen Luton naar Larnaca, Tirana, Tallinn, Bratislava, Lviv, Athene, Keflavik en Bari.

József Váradi, Chief Executive Officer bij Wizz Air, zei: "Vandaag is het begin van een nieuw luchtvaarttijdperk in het Verenigd Koninkrijk, omdat we de eerste vlucht van Wizz Air UK vieren na de toekenning van de Britse AOC. Wizz Air UK is een belangrijk onderdeel van ons Brexit-plan. Het is ook de eerste echte ultra-lowcostcarrier die een Britse vliegvergunning heeft is en het is tevens de natuurlijke volgende stap in de ontwikkeling van onze Britse activiteiten, waardoor we in een sterke positie komen om te kunnen genieten van kansen die zich voordoen in wat de grootste reismarkt van Europa blijft. Wizz Air is actief in het VK sinds onze allereerste vlucht naar London Luton in 2004. Onze voortdurende uitbreiding vertaalt zich in extra investeringen en jobs. Iedereen bij WIZZ is verheugd dat de activiteiten onder de vlag van Wizz Air UK zijn gestart, omdat we onze klanten in het Verenigd Koninkrijk steeds meer lage tarieven aanbieden. "

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 600 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 141 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 96 vliegtuigen van de Airbus A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn meer dan 4000 mensen aan de slag. In de 12 maanden voorafgaand aan 31 maart 2018 vervoerde WIZZ 29,6 miljoen passagiers.

WIZZ biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 20 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk 10 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Iasi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd uitgeroepen tot ‘Europese luchtvaartmaatschappij van 2017’ door Aviation 100, een toonaangevende publicatie die jaarlijks de beste presteerders in de luchtvaartsector bekroont.
www.wizzair.com

Sorina Ratz

Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air