WIZZ AIR TEKENT EEN OVEREENKOMST TER WAARDE VAN USD 2,5 MILJARD MET PRATT & WHITNEY

WIZZ KIEST VOOR DE GEARED TURBOFAN-MOTOR VOOR 110 AIRBUS A321neo’s EN 90 AANKOOPOPTIES

Wizz Air Holdings Plc, de grootste lagekostenmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa, kondigt aan dat het, na een grondig selectieproces, een overeenkomst heeft gesloten met Pratt & Whitney om zijn 110 Airbus A321neo’s uit te rusten met de PurePower Geared Turbofan-motoren. De levering van de A321neo’s zal van start gaan in 2019. De overeenkomst is ook van toepassing op de 90 A321neo-toestellen waarvoor Wizz Air niet-gebonden aankooprechten heeft genomen en omvat tevens een aantal reservemotoren.

Het contract heeft een cataloguswaarde van meer dan 2,5 miljard U.S. dollar en is inbegrepen in de prijs die aan Airbus S.A.S. moet betaald worden volgens de A321neo-aankoopovereenkomst die Wizz Air in 2015 ondertekende. Luidens het contract treedt Wizz Air voor zijn motoren ook toe tot een lange termijn managementprogramma met Pratt & Whitney, zodat een onderhoud van de hoogste kwaliteit voor deze motoren van de allernieuwste generatie gegarandeerd blijft.

József Váradi, CEO van Wizz Air, zei: “Na een heel grondige analyse zijn wij tot het besluit gekomen dat de Geared Turbofan-motor de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft alsook een maximale brandstof- en operationele efficiëntie. Deze zullen zich onmiddellijk vertalen naar lagere operationele kosten voor onze luchtvaartmaatschappij. Hoewel we al een zeer lage kostenbasis hebben, streven wij naar nog meer efficiëntie om aan onze klanten de laagste tarieven te kunnen aanbieden en aan onze aandeelhouders een sterke return.

 

OMTRENT PRATT & WHITNEY EN DE PUREPOWER® GEARED TURBOFAN™

De Pratt & Whitney Geared Turbofan haalt een volwassen betrouwbaarheidsniveau van ca. 99,8 procent en voldoet vanaf het begin aan alle prestatieverplichtingen met inbegrip van een brandstofverbruik dat 16 procent lager ligt, 75% minder lawaai en 50 procent minder emissies. Pratt & Whitney is een wereldleider in het ontwerpen, maken en onderhouden van vliegtuigmotoren en APU’s. United Technologies Corp., dat gevestigd is in Farmington, Connecticut (USA), biedt hightech-systemen en -diensten aan de bouw- en ruimtevaartindustrie.
www.utc.com

Volg United Technologies Corp. op Twitter: @UTC.

Gabor Vasarhelyi

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air