WIZZ AIR START MET NIEUW CADETTENPROGRAMMA VOOR TOEKOMSTIGE PILOTEN

Wizz Air, de grootste lagekostenmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa, kondigt de lancering aan van een nieuw Wizz Air Cadet Program in samenwerking met BAA Training.

BAA Training werd gekozen om op maat gemaakte opleidingsoplossingen te bieden voor de grote WIZZ-vraag naar toekomstige piloten.  De overeenkomst geldt voor vijf jaar en voorziet de opleiding tot 150 cadetten volgens de EASA-regelgeving om alzo aan Wizz Air afgestudeerde piloten met een ATPL (Airline Transport Pilot Licence) af te leveren.

WIZZ stelt op dit ogenblik meer dan 800 piloten tewerk in 25 basissen in Centraal- en Oost- Europa. Jaarlijks komen er meer dan 200 piloten bij. Daarom is de luchtvaartmaatschappij op zoek naar jonge mensen met een passie voor luchtvaart, die weinig of geen vliegervaring hebben en die later willen deel uitmaken van het gemotiveerde en hoge eisen stellende team van WIZZ-professionals.

Bij het programma zal de nadruk gelegd worden op het aanleren en ontwikkelen van vaardigheden die relevant en gericht zijn naar de operationele noden van Wizz Air en met een jobgarantie voor die kadetten die de opleiding met succes afronden. De afgestudeerden zullen Wizz Air onmiddellijk kunnen vervoegen als co-piloten voor de Airbus A320 en A321.

Voor meer informatie, zie www.baatraining.com/are-you-a-future-wizz-air-pilot-join-cadet-program/

Diederik Pen, Chief Operations Officer van Wizz Air, verklaarde: “Bij WIZZ weten we dat mensen de kern van onze business vormen. Daarom zijn we heel fier dat wij een dergelijk programma kunnen opstarten met BAA Training. Hiermee bieden wij een uitstekende gelegenheid aan een geheel nieuwe generatie van lijnpiloten om hun loopbaan te starten bij WIZZ. Het Wizz Air Cadet Program zorgt niet alleen voor een uitgebreide opleiding voor toekomstige piloten maar, als ze aan alle voorwaarden voldoen, kunnen ze later ook de WIZZ-familie vervoegen en met onze Airbus A320’s en A321’s vliegen. De lancering van het Wizz Air Cadet Program is een belangrijk nieuw hoofdstuk van de geschiedenis van onze carrier en we kijken er naar uit om getalenteerde mensen te vinden die in de toekomst bij ons piloot zullen worden.”

Gabor Vasarhelyi

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air