WIZZ AIR PLAATST BESTELLING BIJ STOELFABRICANT GEVEN VOOR DE UITRUSTING VAN 110 A321NEO’s

DE UITBREIDING VAN DE WIZZ-VLOOT ZAL GEPAARD GAAN MET AANGENAAM ZITCOMFORT EN EEN NIEUW STOELMODEL

Wizz Air Holdings Plc ("Wizz Air"), een van de snelst groeiende Europese luchtvaartmaatschappijen en de grootste low-costmaatschappij in Centraal- en Oost-Europa, kondigde vandaag op de Aircraft Interiors Expo 2018 in Hamburg aan dat, na vergelijking van verschillende offertes, een overeenkomst werd ondertekend met het Italiaanse bedrijf GEVEN. De luchtvaartmaatschappij heeft gekozen  voor het gloednieuwe Essenza-stoelmodel, de recentste innovatie van GEVEN. Daarmee zullen 110 Airbus A321neo-toestellen worden uitgerust. De eerste A321neo wordt geleverd in januari 2019. De anderen volgen over een periode van vijf jaar.

Op basis van de huidige catalogusprijzen vertegenwoordigt de nieuwe bestelling bij GEVEN een waarde van ongeveer 44 miljoen euro. Wizz Air bedong evenwel een korting voor deze grote bestelling. De nieuwe overeenkomst zal bijdragen tot meer comfort voor de passagiers en zal ook een positief effect hebben op de activiteiten van de luchtvaartmaatschappij. De lichtgewicht stoel zorgt namelijk voor een lager brandstofverbruik, hetgeen resulteert in een kleinere ecologische voetafdruk en nog lagere operationele kosten voor Wizz Air.

"We zijn verheugd dat wij een ​​nieuwe bestelling bij GEVEN geplaats hebben voor de nieuwe Essenza-stoel. Onze sterke relatie met GEVEN van het afgelopen decennium wordt door deze investering in onze alsmaar uitbreidende vloot voortgezet. De Airbus A321neo zal zorgen voor aanzienlijke kostenvoordelen en het nieuw ontworpen interieur zal onze service aan boord verbeteren en meer comfort bieden", zei Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer van Wizz Air. "Gezien Wizz Air aan een indrukwekkend tempo blijft groeien en het marktaandeel tot zelfs buiten Europa toeneemt, zullen de nieuwe vliegtuigen en het nieuwe interieur ons in staat stellen om onze bedrijfskosten nog verder te verlagen. Wij streven er namelijk naar om de kampioen van de lage kosten te worden in Europa. Wizz Air zal de vraag naar vliegreizen blijven stimuleren door zijn klanten de laagste tarieven aan te bieden zodat ze met een van de jongste en efficiëntste vloten van Europa kunnen reizen."

De Essenza-stoel, ontworpen door GEVEN, is typisch Italiaans qua design en laat de kenmerkende eigenschappen van het WIZZ-interieur nog beter tot hun recht komen. Het nieuwe stoelmodel biedt passagiers ruim een kwart meer knieruimte. De stoelen zijn bekleed met bewerkt leer in de typische kobaltblauwe WIZZ-kleur. Ze hebben een ergonomische vorm en een ultradunne rugleuning. Bovendien zijn de lijnen zowel esthetisch als functioneel, omdat het grote zitkussen en de lager geplaatste lectuurvak de reizigers nog meer comfort zullen bieden aan boord van de A321neo.

"GEVEN is erg trots op het feit dat het al zo lang een partner van Wizz Air is", aldus Doria De Chiara, Business Development Manager van GEVEN. "We leveren stoelen aan WIZZ sinds het zijn eerste Airbus A320’s aanschafte in 2007. De bestelling voor de stoelen van de 110 A321neo’s maakt ons trots en is voor ons een bevestiging van het vertrouwen, dat Wizz Air in ons heeft".

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 600 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 141 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 93 vliegtuigen van de Airbus A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn meer dan 3500 mensen aan de slag. In 2017 vervoerde WIZZ 28,2 miljoen passagiers.

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 21 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport biedt Wizz Air 10 bestemmingen aan: Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Iasi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd uitgeroepen tot “Europese luchtvaartmaatschappij van 2017” door Aviation 100, een toonaangevende publicatie die jaarlijks de beste presteerders in de luchtvaartsector erkent.

Omtrent GEVEN
GEVEN is een vliegtuigstoel- en vliegtuiginterieurfabrikant die gevestigd is in het Italiaanse Napels. Het bedrijf is in iets meer dan anderhalf decennium uitgegroeid tot een van de onbetwiste leiders van de zitmeubelindustrie. GEVEN’s betrouwbaarheid, innovatie, het creatief en state-of-the-art Italiaans design van zijn zitproducten en zijn team van gedreven professionals en moderne productiefaciliteiten, vormen de noodzakelijke ingrediënten voor de constante en gestage groei van GEVEN.
www.GEVEN.com

Sorina Ratz

Wizz Air Group

Rodolfo Baldascino

GEVEN SpA

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air