WIZZ AIR OPENT ZIJN EERSTE BASIS IN HET VERENIGD KONINKRIJK OP DE LUCHTHAVEN VAN LONDEN LUTON

WIZZ viert 30 miljoenste passagier op de Luton-routes en kondigt drie nieuwe bestemmingen aan

Wizz Air, de grootste lowcostmaatschappij  van Centraal- en Oost-Europa, opent vandaag zijn eerste basis in het Verenigd Koninkrijk op London Luton Airport. WIZZ zal er een van zijn nieuwe Airbus A320’s baseren. Het aantal routes vanuit Luton zal stijgen naar 42 dankzij drie nieuwe luchtlijnen naar Tel Aviv (Israël), Pristina (Kosovo) en Kutaisi (Georgië).

Wizz Air heeft al 30 miljoen passagiers vervoerd op de routes van en naar Londen Luton. Een passagier die met WIZZ vanuit het Bulgaarse Varna vloog, werd daarom bij aankomst in Londen Luton getrakteerd op een gratis WIZZ-retourticket.

De basis in Londen Luton is voor WIZZ een belangrijke investering in het Verenigd Koninkrijk. Er worden hierdoor 36 extra banen gecreëerd. De lokale crews van Wizz Air worden getraind volgens de strengste normen en de Wizz Air-vloot is één van de jongste in Europa. Het vliegtuig dat in Luton gebaseerd wordt, is o.a. nodig voor de lancering van de nieuwe routes tussen Londen Luton en Tel Aviv, Pristina en Kutaisi. Daarnaast worden de frequenties op een aantal populaire WIZZ-routes naar Roemenië verhoogd eens het nieuwe toestel er is. Zo zal Suceava vijf keer per week en Constanta vier keer per week worden aangevlogen en voortaan zal er dagelijks een vlucht tussen Luton en Iasi worden uitgevoerd.

In 2016 vervoerde WIZZ meer dan 5 miljoen passagiers op de routes van en naar Londen Luton, waardoor WIZZ de tweede grootste gebruiker van de luchthaven werd. In 2017 zal Wizz Air bijna 6,3 miljoen zetels te koop aanbieden op de routes van en naar Londen Luton, d.w.z. een jaarlijkse toename van 13%.

De eerste vlucht van Katowice naar Londen Luton vond plaats in mei 2004. Vandaag telt het Britse netwerk van WIZZ vanuit 9 Britse luchthavens 82 routes naar 42 steden in 18 landen. In 2016 vervoerde Wizz Air meer dan 6,6 miljoen passagiers op de routes vanuit Groot-Brittannië, goed voor een jaarlijkse groei van 30% en bijna 5000** lokale banen in aanverwante sectoren. Sinds het begin van de vluchten naar het Verenigd Koninkrijk hebben al meer dan 35 miljoen passagiers gekozen om met WIZZ te reizen.

Omtrent Wizz Air
Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 20 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Brno, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Wizz Air vliegt tevens van Maastricht naar Katowice en van Groningen naar Gdansk. Vanuit Brussels South Charleroi Airport vliegt Wizz Air naar Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Gdansk, Ljubljana, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Sorina Ratz

Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air