WIZZ AIR OPENT BASISSEN IN SINT-PETERSBURG EN DORTMUND

BIJKOMENDE ROUTE VANUIT BRUSSELS CHARLEROI NAAR BELGRADO

Wizz Air, de grootste lagekostenmaatschappij in Centraal- en Oost-Europa en de milieuvriendelijkste luchtvaartmaatschappij van Europa heeft vandaag aangekondigd dat het een basis zal oprichten in Sint-Petersburg. Vanaf september 2020 zal een Airbus A320 op Pulkovo Airport gestationeerd worden. Wizz Air zal vanaf 18 september 2020 vanuit Sint-Petersburg vijf nieuwe routes aanbieden naar 5 bestemmingen: Salzburg (Oostenrijk), Oslo (Noorwegen), Kopenhagen (Denemarken), Stockholm Skavsta (Zweden) en Malta.

Naast de reeds aangekondigde basissen in Bacau (Roemenië) en Sint-Petersburg zal Wizz Air ook een nieuwe basis uitbouwen in het Duitse Dortmund, waar drie vliegtuigen zullen gestationeerd worden.  Vanuit Dortmund zal naar 18 nieuwe bestemmingen worden gevlogen.

Voorts krijgt de basis Belgrado (Servië) één extra vliegtuig. Daarmee komt het totaal aantal vliegtuigen dat Belgrado als thuisbasis heeft op drie. Vanuit Belgrado zal naar 9 nieuwe bestemmingen worden gevlogen. Een van de nieuwe routes wordt Brussels South Charleroi – Belgrado.

Naast Belgrado biedt WIZZ biedt vanuit Brussels South Charleroi Airport vluchten aan naar 15 andere bestemmingen: Bacău, Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara, Tirana, Warschau en Wenen. Eerder deze maand opende Wizz Air ook de lijn Brussels Airport (Zaventem) – Boedapest.

József Váradi, Chief Executive Officer van Wizz Air zei: "Wij zijn blij te kunnen aankondigen dat Wizz Air zijn netwerk in Duitsland, Roemenië, Rusland en Servië verder uitbreidt. We profiteren van de kansen die worden geboden en we beantwoorden de vraag naar goedkope reizen. Deze uitbreiding draagt bij tot het vitale herstel van de economie. Terwijl we gefocust blijven op onze service, beschermen we ook de gezondheid van onze klanten en werknemers. Onze gedisciplineerde houding op het vlak van de kosten en onze solide balansstructuur zorgen ervoor dat we onder alle omstandigheden een te duchten concurrent blijven."

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa. Tijdens het vorige boekjaar dat eindigde op 31 maar 2020 vervoerde de luchtvaartmaatschappij ruim 40 miljoen passagiers. De vloot heeft een gemiddelde leeftijd van 5,4 jaar en telt 122 Airbus-toestellen. Aan boord van de A320's zijn er 180 stoelen, de A321's hebben 230 zitplaatsen en de A321neo-vliegtuigen zijn uitgerust met 239 stoelen. De CO2-uitstoot van Wizz Air was in 2019 de laagste van alle Europese luchtvaartmaatschappijen (57,2 gr/km/passagier). Wizz Air heeft nog een bestelling lopen voor 267 vliegtuigen van de ultramoderne Airbus A320neo-reeks. De luchtvaartmaatschappij wil namelijk tegen 2030 haar ecologische voetafdruk met 30% verkleinen.

Wizz Air is beursgenoteerd op de London Stock Exchange onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. WIZZ werd uitgeroepen tot een van de tien veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld door airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en -product, en tot ook uitgeroepen tot “2020 - Airline of the Year” door ATW.

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air