WIZZ AIR ONTHULT A321 IN “BOEDAPEST 2024”-LOOK

HET TOESTEL VLIEGT VANDAAG NAAR BRUSSELS SOUTH CHARLEROI

Wizz Air, de grootste lowcostcarrier van Centraal- en Oost-Europa, onthulde vandaag, samen met Budapest Airport en het Comité dat de kandidatuur van Boedapest ondersteunt om in 2024 de Olympische en Paralympische Spelen te mogen organiseren, de nieuwe look van het “Budapest 2024”-toestel. Het toestel vliegt vandaag nog naar de luchthaven van Charleroi.

Wizz Air heeft een Airbus A321 getooid in de herkenbare kleuren van “Boedapest 2024”. Later wordt hetzelfde gedaan met nog een Airbus A320 van Wizz Air  Deze acties maken deel uit van de WIZZ-sponsoring voor de kandidatuur van Boedapest voor de Olympische en Paralympische Spelen in 2024. Het nieuwe design stelt de golven voor van de Donau, die door het hart van de stad stroomt, alsook het Vrijheidsbeeld dat op een van de hoogste heuvels van de Hongaarse hoofdstad staat.

De A321 met “Budapest 2024”-look werd vandaag officieel in gebruik genomen. Het tweede toestel, een A320, zal zijn eerste commerciële vlucht uitvoeren op 1 december 2016. Beide toestellen blijven in de nieuwe kleuren gedurende de hele kandidatuur-campagne voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2024, d.w.z. tot en met 31 augustus 2017.

Boedapest en Wizz Air zijn nauw met elkaar verbonden. Wizz Air is zowat de nationale luchtvaartmaatschappij van Hongarije en breidt zijn activiteiten in Hongarije voortdurend uit. De lowcostcarrier heeft momenteel twee Hongaarse basissen: een in Boedapest en een in Debrecen. Daar zijn in totaal 11 vliegtuigen gebaseerd. In Boedapest komt er in april 2017 nog een extra vliegtuig bij. Tijdens de voorbije 12 maanden vervoerde Wizz Air ruim 3,4 miljoen passagiers op de routes van en naar Boedapest. Wizz Air stelt in Boedapest meer dan 1000 mensen tewerk (piloten, cabinepersoneel, kantoormedewerkers en mensen die in ondersteunende functies werken). Daarbij mogen nog zo’n 2300 lokale indirecte banen worden bijgerekend*. Wizz Air zal in 2017 vier nieuwe routes openen, nl. naar Faro, Hannover, Bergen en Lamezia Terme. WIZZ is ook al drie jaar sponsor van de halve marathon van Boedapest, die dit jaar meer dan 13.500 lopers uit alle hoeken van de wereld naar de Hongaarse hoofdstad trok.

Naar aanleiding van de onthulling van de speciale vliegtuig-livery, organiseert Wizz Air een wedstrijd, "Spot the Budapest Plane" genaamd.** Wie een foto maakt van een van de twee toestellen in “Budapest 2024”-look en de foto op Instagram plaatst met als hashtag #WIZZBudapest2024, maakt kans op een mooie prijs. De twee beste foto’s worden elk beloond met een Wizz Air-reisvoucher ter waarde van €200 en een cadeaupakket.

* ACI heeft berekend dat elk miljoen passagiers per jaar zou goed zijn voor 750 lokale jobs.

** De voorwaarden om aan de wedstrijd deel te nemen zijn online beschikbaar: http://fenomem.pl/wizzair/SPOT_THE_NEW_BUD2024_AIRCRAFT_COMPETITION_TC.pdf

Omtrent ‘Budapest 2024 Olympic and Paralympic Bid’

"Volgens de Sportcal-lijsten is Boedapest dit jaar een van de rijzende sterren inzake grote internationale sportevenementen. De Hongaarse hoofdstad staat op de zevende plaats in de wereldrangschikking van sportsteden en op de tweede plaats van de Future Sports Cities Index 2017-2023. Boedapest zal in 2019 ook de ‘Europese Sporthoofdstad” zijn. Boedapest is een zeer aangename stad met een uitstekende infrastructuur en een duurzaam langetermijn-ontwikkelingsplan. De bod van Boedapest voor de Olympische Spelen in 2024 voorziet in compacte en gezellige Spelen in de hoofdstad, en echt landelijke Spelen in zes andere Olympische steden. Budapest 2024 wil Olympische en Paralympische Spelen organiseren, met respect voor het vooropgestelde budget in een van de landen die tot de top 20 behoort van de meest vreedzame landen ter wereld. Het sportgekke Hongarije was een van de stichtende leden van het IOC en nam al sinds 1896 deel aan de Olympische Spelen. Hongarije is het enige land in de top 10 van Olympische medaillewinnaars aller tijden dat nog nooit de Olympische Spelen heeft georganiseerd. "

Tamara Vallois

Head of Communications, Wizz Air Group

Iván Rózsa

Budapest 2024

Mihály Hardy

Budapest Airport

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air