WIZZ AIR ONDERSTEUNT OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN MET 100.000 GRATIS STOELEN UIT BUURLANDEN

De Europese lagekostenmaatschappij Wizz Air wil Oekraïense vluchtelingen helpen door hen 100.000 gratis stoelen* aan te bieden op vluchten die in maart vertrekken vanuit buurlanden van Oekraïne (Polen, Slowakije, Hongarije en Roemenië). Op die manier kunnen ze een veilige bestemming bereiken, waar dat ook moge zijn. Wizz Air heeft zelfs al grotere vliegtuigen en extra vluchten van de buurlanden van Oekraïne naar andere Europese landen ingepland.

Wizz Air vliegt o.a. vanuit Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Iasi, Suceava, Timisoara, Warschau en Wenen naar Charleroi. De maatschappij heeft ook vluchten van o.a. Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Krakau, Lublin, Poznan, Rzeszów, Warschau en Wroclaw naar Eindhoven.

Oekraïense vluchtelingen die een vlucht wensen te boeken, dienen naar https://wizzair.com/#/rescue te surfen. De passagiers moeten hun paspoort- of identiteitskaartnummer vermelden op het moment van de boeking. Ze moeten ook hun Oekraïens paspoort of identiteitskaart tonen bij de check-in.

Reizigers worden aangemoedigd om steeds de website te bezoeken. Er zijn namelijk misschien nog lagere tarieven beschikbaar. Wizz Air wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Oekraïense vluchtelingen toegang hebben tot betaalbare vluchten, ongeacht waar ze zich bevinden.

Bovendien houdt de luchtvaartmaatschappij er rekening mee dat veel vluchtelingen reeds verder zijn gereisd en mogelijks op andere locaties gestrand zijn. Daarom biedt WIZZ een reddingstarief van 29,99 EUR** op alle andere vluchten (excl. de Verenigde Arabische Emiraten, IJsland en de Canarische Eilanden), en een rescue-tarief van 69,99 EUR** op alle vluchten naar de V.A.E., IJsland en de Canarische Eilanden.

De 100.000 gratis stoelen en de reddingstarieven zijn beschikbaar voor reizen in maart.

József Váradi, CEO van Wizz Air, zei: "Onze gedachten zijn bij het Oekraïense volk tijdens deze crisis. We doen er alles aan om zoveel mogelijk vluchtelingen naar een veilige plek te brengen. Daarom bieden we 100.000 gratis stoelen vanuit de buurlanden en tevens speciale rescue-tarieven op alle andere vluchten. Heel wat van onze medewerkers nemen deel aan humanitaire acties op het terrein. Ook als bedrijf willen we onze verantwoordelijk opnemen. Daarom bieden wij de Oekraïense vluchtelingen graag een veilige en comfortabele reis aan.”  

Over Wizz Air    
Wizz Air, de snelst groeiende Europese lagekostenluchtvaartmaatschappij, heeft een vloot die bestaat uit 149 Airbus A320’s en A321’s. Een team van toegewijde professionals zorgt voor een uitstekende service en zeer lage tarieven. Tijdens het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2020 vervoerde Wizz Air ruim 40 miljoen passagiers. Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ.

 

*Gratis zitplaatsen:
Het aangegeven aantal tickets (100.000) tegen een prijs van 0 EUR is van toepassing zolang de voorraad strekt voor geselecteerde vluchten die vertrekken in maart 2022. Eén handbagage (max: 40x30x20cm) is inbegrepen. Trolleys en elk stuk ingecheckte bagage zijn onderhevig aan extra kosten. De prijs is alleen van toepassing op boekingen gemaakt op https://wizzair.com/#/rescue.

**Met betrekking tot de tarieven van 29,99 EUR en 69,99 EUR:
Enkele reis, inclusief administratiekosten. Eén handbagage (max: 40x30x20cm) is inbegrepen. Trolleys en elk stuk ingecheckte bagage zijn onderhevig aan extra kosten. De prijs is alleen van toepassing op boekingen gemaakt op https://wizzair.com/#/rescue.

Christie Rawlings

Head of Corporate Communications, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air