WIZZ AIR NEEMT ZIJN EERSTE A321NEO IN ONTVANGST

EEN GAMECHANGER VOOR WIZZ

Wizz Air, de grootste low-cost maatschappij in Midden- en Oost-Europa heeft vandaag in Hamburg de eerste van de 256 bestelde Airbus neo-toestellen in ontvangst genomen. De nieuwe Airbus A321neo wordt aangedreven door twee Pratt & Whitney GTF-motoren en is uitgerust met 239 stoelen in een éénklasseconfiguratie. Het vliegtuig biedt Wizz Air maximale flexibiliteit, brandstofefficiëntie en lage bedrijfskosten. Deze A321neo zal ook worden ingezet op routes van en naar Eindhoven.

Wizz Air heeft een vloot van 108 Airbus A321- en A320-toestellen. Met 5 A321ceo’s en 256 A321neo’s en A320neo’s op bestelling is Wizz Air de grootste Airbus-klant ter wereld van dat type.

De A320neo en de andere vliegtuigen van de A320-reeks zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder motoren van de nieuwste generatie en een modern cabineontwerp dat een referentie is in de sector. Hierdoor alleen al wordt 20% brandstof bespaard. De A321neo biedt ook aanzienlijke voordelen voor het milieu.  Vergeleken met vliegtuigen van de vorige generatie is de geluidsafdruk van de A321neo bijna 50 procent kleiner. Sinds de ingebruikname in 2016 hebben de GTF-motoren van Pratt en Whitney aangetoond dat zij 16 procent minder fuel verbruiken en de helft minder NOx-uitstoot.

Tijdens de overdracht in Hamburg vandaag zei József Váradi, CEO van Wizz Air: "Vandaag begint een nieuw tijdperk in de geschiedenis van Wizz Air. We zijn trots op onze eerste GTF-aangedreven A321neo, het eerste vliegtuig van 's werelds grootste enkele Airbus-bestelling. De A321neo zal voor ons een gamechanger zijn, omdat we blijven groeien tegen een flink ritme. Dit vliegtuig van de nieuwste generatie zal ons in staat stellen om een ​​van de meest ecologische luchtvaartmaatschappijen te worden terwijl we onze bedrijfskosten in de huidige macro-economische omgeving verlagen. We blijven namelijk de producent met de laagste eenheidskost in Europa. Wizz Air zal de vraag naar vliegreizen in Midden- en Oost-Europa en daarbuiten blijven stimuleren door aan de consument de laagste tarieven aan te bieden, samen met een geweldige klantervaring aan boord van een van de jongste vliegtuigvloten ter wereld. "

"We feliciteren Wizz Air, onze grootste A321neo-klant, met het in ontvangst nemen van zijn eerste A321neo", zei Christian Scherer, Chief Commercial Officer van Airbus. "We zijn er trots op dat onze kosten- en brandstofefficiënte A321neo een sleutelrol zal spelen in het realiseren van de groeistrategie van Wizz Air."

"We waarderen het vertrouwen dat Wizz Air heeft gesteld in onze motoren en diensten, en de hechte relatie die we hebben opgebouwd sinds de oprichting van de luchtvaartmaatschappij", aldus Rick Deurloo, senior vice president of Sales, Marketing and Customer Support bij Pratt & Whitney. "Het is een eer dat wij deze bijzondere mijlpaal kunnen bijwonen en we zijn ervan overtuigd dat de toonaangevende GTF-technologie Wizz Air nog vele jaren brandstofbesparingen en milieuvoordelen zal opleveren."

"FPG Amentum is zeer verheugd om te kunnen samenwerken met WIZZ ter gelegenheid van de levering van de eerste A321neo van de luchtvaartmaatschappij. Het is meteen ook de eerste NEO van FPG Amentum en het aantal toestellen binnen de FPG Amentum-WIZZ Air-relatie komt hiermee in totaal op zeven vliegtuigen. We kijken er erg naar uit om deze gewaardeerde, langetermijnrelatie in de nabije toekomst uit te diepen.”, aldus Eamonn Forbes, Chief Commercial Officer van FPG Amentum "

* * *

 

Over Wizz Air

Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 650 routes vanuit 25 vliegbasissen, en verbindt 146 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 109 vliegtuigen van de Airbus A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn meer dan 4500 mensen aan de slag. In 2018 vervoerde WIZZ meer dan 34 miljoen passagiers.

WIZZ biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 21 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Kutaisi, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk 13 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Kutaisi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft Operational Safety Audit (IOSA) van IATA (International Air Transport Association), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air ontving onlangs de hoogste 7-sterrenveiligheidsbeoordeling van airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en –product, en werd ook uitgeroepen tot “2017 - European Airline of the Year” door Aviation 100, de jaarlijkse publicatie die de besten van het jaar in de lucht- en ruimtevaartsector huldigt.

www.wizzair.com

 

Omtrent Airbus

Airbus is een wereldspeler inzake vliegtuigbouw, ruimtevaart en aanverwante diensten. In 2018 bedroeg de omzet, uitgedrukt in IFRS 15, ruim 64 miljard EUR. Het bedrijf telt ongeveer 134.000 medewerkers. Airbus produceert een heel uitgebreid gamma van vliegtuigen. Airbus is één van de grootste ruimtevaartbedrijven ter wereld en bouwt ook tanker-, gevechts- en cargotoestellen. Het bedrijf is eveneens actief in de civiele en militaire helikopterbouw.

www.airbus.com

 

Over Pratt & Whitney

Pratt & Whitney is een wereldleider in het ontwerp, de fabricage en het onderhoud van vliegtuig- en helikoptermotoren en hulpvermogenseenheden (APU’s). United Technologies Corp., gevestigd in Farmington, Connecticut, levert hoogtechnologische systemen en diensten aan de bouw- en ruimtevaartindustrie.

www.utc.com

 

About FPG Amentum

Headquartered in Dublin, FPG Amentum is a provider of a full range of aircraft leasing services to airlines worldwide through its leasing platform and is also a dedicated provider of aircraft investment management and advisory services to equity and debt investors in the aviation sector.  FPG Amentum was founded in 2005 and is majority owned by FPG. The company manages a US$2.5 billion portfolio of aircraft and provides services to several airlines, investor and banking customers.

More information can be found on the company’s website at www.fpg-amentum.aero 

 

Over FPG Amentum

FPG Amentum, dat gevestigd is in Dublin, levert een heel gamma van vliegtuigleasediensten aan luchtvaartmaatschappijen wereldwijd en is ook een toegewijde leverancier van investeringsbeheer- en adviesdiensten voor investeerders in de luchtvaartsector. FPG Amentum is opgericht in 2005 en is grotendeels in handen van FPG. Het bedrijf beheert een vliegtuigportefeuille ter waarde van US $ 2,5 miljard en biedt diensten aan verschillende luchtvaartmaatschappijen, investeerders en banken.

www.fpg-amentum.aero

Andras Rado

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air