WIZZ AIR LANCEERT ZIJN GROOTSTE RECRUTERINGSCAMPAGNE OOIT

#IamWIZZcrew

Wizz Air, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa, heeft vandaag zijn grootste aanwervingscampagne ooit aangekondigd. Na 13 jaar van versterking van zijn leiderspositie in Centraal- en Oost-Europa, zal WIZZ het komende jaar ruim 1.300 nieuwe banen creëren. Tegen eind 2018 zal Wizz Air meer dan 4.500 medewerkers tellen dankzij 21 nieuwe Airbus A320's en A321's die eind 2018 aan de vloot worden toegevoegd, bovenop de 11 nieuwe vliegtuigen die al in 2017 erbij zijn gekomen. De groei van het bedrijf en de carrièremogelijkheden eindigen daar niet. WIZZ wil zijn vloot verdubbelen naar meer dan 160 vliegtuigen tegen eind 2024.

Eind 2018 worden 400 wervingsessies voor zowel piloten als cabinepersoneel georganiseerd in meer dan 25 landen in Europa en daarbuiten. Tijdens deze sessies zal WIZZ ambitieuze, enthousiaste mensen aantrekken met een hart voor luchtvaart om het team van WIZZ te versterken.

Onder het campagnethema #IamWIZZcrew maakt WIZZ het voor iedereen die geïnteresseerd is in een loopbaan bij WIZZ gemakkelijk om via de WIZZ-medewerkers meer te weten te komen over het bedrijf, een carrière in luchtvaart en tips in verband met de aanwerving van piloten en cabinepersoneel. Geïnteresseerden kunnen duizenden foto's, berichten en tags vinden op diverse sociale media die door enthousiaste bemanningsleden zijn gemaakt en die zo hun toewijding voor het bedrijf en hun passie voor de luchtvaart tonen.

Naast een aantrekkelijke salaris en bijkomende voordelen biedt Wizz Air verschillende gewaarborgde werkpatronen voor zijn piloten: copiloten en boordcommandanten kunnen naar hun vliegbasis pendelen via het uitgebreide WIZZ-netwerk van meer dan 550 routes, of verhuizen naar één van de 28 operationele bases in 15 Europese landen. (info betreffende wervingsessies voor piloten is beschikbaar via https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/career/pilots#/)

Succesvolle kandidaten die bij WIZZ steward of stewardess willen worden, krijgen een degelijke training, gratis uniformen en de mogelijkheid om vanuit hun thuisbasis voor één van de meest succesvolle Europese luchtvaartmaatschappijen te werken. Zij zullen uiteraard ook kunnen genieten van de reisvoordelen voor het personeel op de WIZZ netwerk. (info betreffende wervingsessies voor cabinepersoneel is beschikbaar via https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/career/cabin-crew-flight-attendant/#/)

József Ujhelyi, Chief Flight Operations Officer bij Wizz Air, zei: "Wizz Air is al een van Europa's meest succesvolle luchtvaartmaatschappijen en groeit aan een dubbel cijferpercentage. Onze vloot zal tegen 2024 minstens 2 keer zo groot zijn en biedt veel kansen voor zowel onze huidige als toekomstige werknemers om een ​​bloeiende carrière op te bouwen bij de grootste low-cost carrier van Centraal- en Oost-Europa. Wizz Air is trots op zijn medewerkers die uitstekende diensten leveren aan onze klanten. Ze kunnen genieten van een degelijke opleiding, geweldige carrièremogelijkheden, mooie uniformen en aangename uurroosters, evenals onvergetelijke ervaringen in een geweldige werkomgeving. Onze medewerkers zijn een essentieel element van het succesverhaal van WIZZ. Daarom sporen we hen aan om hun ervaringen te delen met alle geïnteresseerden in WIZZ via de unieke #IamWIZZcrew-campagne. We willen op dit ogenblik ons team uitbreiden. Er werden, dankzij de snelle groei van het bedrijf, meer dan 1.300 nieuwe banen gecreëerd. Wij moedigen iedereen met een hart voor de luchtvaart aan om deel te nemen aan een van onze 400 wervingsessies voor piloten of cabinepersoneel, die gepland zijn tussen nu en eind 2018."

 

Over Wizz Air

Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 550 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 142 bestemmingen in 43 landen. De WIZZ-vloot telt 85 Airbus-toestellen van de A320-reeks (64 A320’s en 21 A321’s). Bij Wizz Air zijn ruim 3300 mensen aan de slag. In de 12 maanden voorafgaand aan 31 maart 2017 vervoerde WIZZ ruim 23,8 miljoen passagiers.

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 22 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Brno, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Wizz Air vliegt tevens van Maastricht naar Katowice en van Groningen naar Gdansk. Vanuit Brussels South Charleroi Airport vliegt Wizz Air naar 9 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Gdansk, Ljubljana, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs met de ticker WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd recent door de redacteurs van Air Transport World, een van de toonaangevende luchtvaarttijdschriften in de wereld, uitgeroepen tot “Value Airline of the Year 2016” en door Center for Aviation (CAPA), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van luchtvaartmarktinformatie tot "Low Cost Airline of the Year 2016".

Bericht aan de redactie: rechtenvrije foto’s van o.a. vliegtuigen en bemanningen kunnen gedownload worden via www.wizzair.com/en-GB/press.

OVERZICHT VAN DE WIZZ AIR RECRUTERINGSSESSIES

DATUM

LAND

STAD

CREW

2 oktober

Litouwen

Vilnius, Best Western Hotel

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

3 oktober

Letland

Riga, Elefant Hotel

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

3/24 oktober

Roemenië

Boekarest, Angelo Hotel

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

5 oktober

Roemenië

Cluj, Grand Hotel Italia

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

6 oktober

Georgië

Kutaisi, Hotel Continental

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

7/26 oktober

Hongarije

Boedapest, Mercure Korona

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

9/19 oktober

Polen

Warschau, Hampton by Hilton Warsaw Airport

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

9/17 oktober

Verenigd Koninkrijk

Luton, Stuart Hotel / Ibis Hotel

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

10 oktober

Oekraïne

Kiev, City hotel

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

10/26 oktober

Polen

Gdansk, Novotel Marina

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

12 oktober

Hongarije

Szeged, Art Hotel

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

14 oktober

Roemenië

Iasi, Hotel International

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

14 oktober

Polen

Katowice, Novotel Centrum

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

24 oktober

Polen

Wroclaw, Park Hotel Diament

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

25 oktober

Oekraïne

Kiev, Jolly Alon Hotel

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

26 oktober

Bulgarije

Sofia, Best Western Expo Hotel

Cabin Crew Open Day

Solliciteer hier

4 sessies in oktober

Hongarije

Boedapest

Direct Entry Captain

Solliciteer hier met type-rating

Solliciteer hier zonder type-rating

4 sessies in oktober

Hongarije

Boedapest

First Officers

Solliciteer hier zonder type-rating

Solliciteer hier met type-rating

11 oktober

Oostenrijk

Wenen

Pilot Open Day

Registreer hier­­

17 oktober

Griekenland

Athene

Pilot Open Day

Registreer hier

 

Sorina Ratz

Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air