WIZZ AIR LANCEERT DE TWEEDE WIZZ YOUTH CHALLENGE

EERSTE PRIJS: ONGELIMITEERD REIZEN BINNEN HET WIZZ NETWERK GEDURENDE 1 JAAR

Wizz Air, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa, lanceert vandaag de tweede editie van de Wizz Youth Challenge. Dankzij deze internationale wedstrijd kunnen universiteits- en hogeschoolstudenten via een casestudy hun innovatieve, out-of-the-box ideeën voorstellen als antwoord op een uitdaging die door Wizz Air zelf werd uitgeschreven.

Deelnemers aan deze WIZZ Youth Challenge doen professionele ervaring op, ontdekken het bedrijf achter één van Europa’s snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen en krijgen, indien ze door de eerste ronde geraken, de kans om hun voorstel aan leidinggevende deskundigen van het WIZZ-team te presenteren tijdens een live evenement in Boedapest. De winnaars van de competitie mogen een jaar lang gratis reizen binnen het WIZZ-netwerk. De teams op de tweede en derde plaats ontvangen gratis retourtickets, goed voor een droomvakantie of om hun studies in het buitenland verder te zetten.

Tot en met 25 maart 2018 kunnen huidige bachelor- en masterstudenten van een hogeschool of universiteit uit een land van het WIZZ-netwerk* zich inschrijven via www.wizzyouthchallenge.com. Elk team ontvangt de casestudy, gedetailleerde richtlijnen en achtergrondinformatie op 26 maart 2018. Alle projecten dienen ingediend te zijn op uiterlijk 16 april 2018. De teams met de beste casestudies worden uitgenodigd om deel te nemen aan een evenement in Boedapest op 9 en 10 mei 2018.

Bijkomende informatie in verband met de WIZZ Youth Challenge is beschikbaar op www.wizzyouthchallenge.com.

Owain Jones, Chief Corporate Officer van WIZZ Air, zei: ‘De eerste WIZZ Youth Challenge was een groot succes waarbij meer dan 400 casestudies ingediend werden. De live finale in Boedapest was fantastisch. Met deze tweede WIZZ Youth Challenge geven we de kans aan jonge, intelligente, Europese jongeren om hun talenten en creativiteit te bewijzen door een plan te ontwikkelen dat inspeelt op een bedrijfscasus uit de praktijk. Bij Wizz Air zijn we bijzonder trots op de opportuniteiten die we aanbieden aan zowel onze passagiers, die aan boord van één van Europa’s jongste vliegtuigvloten kunnen reizen, als voor elke toegewijde collega in het WIZZ-team zodat hij/zij zich in zijn/haar carrière kan ontwikkelen, als voor getalenteerde, jonge mensen door hen een platform te geven om hun ideeën met ons te delen en een fantastisch professionele ervaring op te doen. Wizz Air is bijzonder verheugd met leiders van morgen te kunnen samenwerken. Wij kijken uit naar de vernieuwende ideeën van de aanstormende generatie uit heel Europa tijdens het evenement in Boedapest.’

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 600 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 145 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 89 Airbus-toestellen van de A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn meer dan 3500 mensen aan de slag. In 2017 vervoerde WIZZ 28,2 miljoen passagiers.

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 21 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport biedt Wizz Air 9 bestemmingen aan: Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd uitgeroepen tot “Europese luchtvaartmaatschappij van 2017” door Aviation 100, een toonaangevende publicatie die jaarlijks de beste presteerders in de luchtvaartsector erkent.

* Een overzicht van de landen waar WIZZ naartoe vliegt kan gevonden worden op https://wizzair.com/en-gb/flights/#/.

Sorina Ratz

Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air