WIZZ AIR KRIJGT DE HOOGSTE VEILIGHEIDSBEOORDELING VAN AIRLINERATINGS.COM

Wizz Air, de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij in Europa en de grootste lagekostenmaatschappij in Midden- en Oost-Europa, heeft een 7-sterrenveiligheidsbeoordeling gekregen van AirlineRatings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en -product.

De veiligheidsbeoordeling voor luchtvaartmaatschappijen is gestoeld op een uitgebreide analyse van informatie afkomstig van IATA (International Air Transport Association) en ICAO (International Civil Aviation Organisation), alsook van overheden en historische data. De evaluatiecriteria zijn de IOSA-certificering, FAA-goedkeuring, de toestand en de leeftijd van de vloot, de ongevallengeschiedenis, de ICAO-veiligheidsbeoordeling van het land van herkomst en andere parameters. De 7-sterrenveiligheidsbeoordeling die Wizz Air te beurt is gevallen, wordt slechts toegekend aan luchtvaartmaatschappijen die aan alle beoordelingscriteria voldoen.

De vloot van Wizz Air is een van de jongste ter wereld en telt op dit ogenblik 104 vliegtuigen van de Airbus A320-reeks (zowel A320’s als A321’s) met een gemiddelde leeftijd van slechts 4,5 jaar. De luchtvaartmaatschappij heeft meer dan 250 Airbus A321neo’s op bestelling. WIZZ’s eerste NEO zal in januari 2019 in gebruik genomen worden. Van bij de start in 2004 heeft Wizz Air veel tijd en middelen besteed om ervoor te zorgen dat de veiligheidscultuur, -procedures, training en ontwikkeling van het personeel van topniveau zijn. Wizz Air werkt samen met toonaangevende Europese onderhoudsbedrijven om zijn jonge en moderne vloot in een onberispelijke staat te houden.

Diederik Pen, Executive Vice President en Chief Operations Officer van Wizz Air, zei: "Veiligheid is altijd een topprioriteit geweest bij Wizz Air en we zijn verheugd dat we de hoogst mogelijke veiligheidsbeoordeling hebben gekregen van AirlineRatings.com. Deze erkenning is voor ons een bevestiging dat we de juiste prioriteiten stellen en versterkt onze vastberadenheid om ervoor te zorgen dat vliegen de veiligste manier van reizen blijft.”

Over Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 600 routes vanuit 25 vliegbasissen, en verbindt 143 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 104 vliegtuigen van de Airbus A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn ca. 4000 mensen aan de slag. De voorbije 12 maanden vervoerde WIZZ 32 miljoen passagiers.
Vanuit Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk 12 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau. WIZZ biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 20 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw).
Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft Operational Safety Audit (IOSA) van IATA (International Air Transport Association), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air ontving onlangs de hoogste 7-sterrenveiligheidsbeoordeling van airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en –product, en werd onlangs ook uitgeroepen tot “2017 - European Airline of the Year” door Aviation 100, de jaarlijkse publicatie die de besten van het jaar in de lucht- en ruimtevaartsector huldigt.

www.wizzair.com

Andras Rado

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air