WIZZ AIR KONDIGT ORDER AAN VOOR 146 AIRBUS A320neo’s

Maakt vlootvernieuwing en -uitbreiding mogelijk door groeikansen te verzilveren en de eenheidskosten te verlagen ​

Wizz Air Holdings Plc (“Wizz Air”), de grootste lagekostenmaatschappij van Centraal- en Oost Europa, heeft vandaag na een streng selectieproces een MoU (Memorandum of Understanding) getekend met Airbus S.A.S. (“Airbus”) voor de aankoop van nog eens 146 Airbus A320neo’s (nl. 72 A320neo's en 74 A321neo's). Hoewel de eerste van deze vliegtuigen al in 2022 zullen geleverd worden, zal het merendeel van deze toestellen in 2025 en 2026 de vloot komen versterken volgend op de 100 A321neo’s die Wizz Air reeds in 2015 besteld heeft. Volgens het MoU heeft Wizz Air het recht om een deel van de A320neo’s door Airbus A321neo’s te vervangen en omgekeerd, dit afhankelijk van toekomstige behoeftes.

De nieuw bestelde vliegtuigen vertegenwoordigen een cataloguswaarde van 17,2 miljard US dollar, hoewel Airbus daarop korting zal verlenen. De bestelling wordt pas definitief na goedkeuring door de aandeelhouders van Wizz Air.

“Airbus heeft opnieuw de beste mix van vliegtuigen, kostenefficiëntie, onderhoud en aankoopprijzen geboden. We zijn er van overtuigd dat de Airbus A320neo en A321neo een alles bepalende rol zullen spelen in ons streven naar groei in een marktleiderstempo en de mogelijkheden ons marktbereik binnen en buiten Europa te vergroten”, zegt József Váradi, CEO van Wizz Air.  “Met de  nieuwste generatie vliegtuigen zullen we onze operationele kosten kunnen verlagen en bijgevolg ons doel verwezenlijken om met Wizz Air niet alleen de laagste prijzen aan te bieden, maar ook de laagste eenheidskosten in Europa te hebben. Wizz Air zal daarom de vraag naar luchtreizen in Centraal- en Oost Europa blijven stimuleren door onze klanten zowel de laagste ticketprijzen als een geweldige klantervaring te blijven bieden met een van de jongste vloten in Europa.”

Als de nieuwe bestelling door de aandeelhouders van Wizz Air wordt goedgekeurd, zal het totale aantal bij Airbus bestelde vliegtuigen 282 bedragen, inclusief acht A320ceo's en achttien A321ceo’s die voor begin 2019 geleverd worden. De  110 Airbus A321neo's die in 2015 besteld werden, zullen vanaf 2019 tot en met eind 2024 geleverd worden. 

Over Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 550 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 144 bestemmingen in 43 landen. De WIZZ-vloot telt 87 Airbus-toestellen van de A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn ruim 3500 mensen aan de slag. In de 12 maanden voorafgaand aan 31 maart 2017 vervoerde WIZZ ruim 23,8 miljoen passagiers.

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 21 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Wizz Air vliegt tevens van  van Groningen naar Gdansk. Vanuit Brussels South Charleroi Airport vliegt Wizz Air naar 8 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Ljubljana, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs met de ticker WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd recent door de redacteurs van Air Transport World, een van de toonaangevende luchtvaarttijdschriften in de wereld, uitgeroepen tot “Value Airline of the Year 2016” en door Center for Aviation (CAPA), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van luchtvaartmarktinformatie tot "Low Cost Airline of the Year 2016".

Bericht aan de redactie: rechtenvrije foto’s van o.a. vliegtuigen en bemanningen kunnen gedownload worden via www.wizzair.com/en-GB/press.

Sorina Ratz

Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air