WIZZ AIR KONDIGT NIEUWE ROUTE AAN NAAR ROEMENIË

Bacău wordt de 14de WIZZ-bestemming vanuit Charleroi

Wizz Air, de snelstgroeiende en milieuvriendelijkste luchtvaartmaatschappij van Europa, heeft vandaag de opening van haar 31ste basis aangekondigd. WIZZ zal vanaf 29 oktober 2020 twee Airbus A320’s stationeren op de luchthaven van Bacău en vanuit deze Roemeense luchthaven naar 12 bestemmingen vliegen. De route Brussel Charleroi – Bacău is één van de nieuwe routes. Tickets kunnen nu reeds geboekt worden via wizzair.com of de WIZZ app vanaf 19,99 EUR *.

Naast Bacău biedt WIZZ biedt vanuit Brussels South Charleroi Airport vluchten aan naar nog 13 andere bestemmingen, met name Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Ljubljana, Skopje, Sofia, Timisoara, Tirana, Warschau en Wenen. Eerder deze maand opende Wizz Air ook de route Brussels Airport (Zaventem) – Boedapest.

De aankondiging van vandaag valt samen met een reeks bijkomende hygiënemaatregelen die Wizz Air neemt om de gezondheid en veiligheid van haar klanten en bemanning te waarborgen. De nieuwe procedures schrijven o.a. voor dat zowel cabinepersoneel als passagiers tijdens de vlucht een mondmasker moeten dragen. Het cabinepersoneel moet tevens handschoenen dragen. De vliegtuigen van Wizz Air worden regelmatig ontsmet met een antiviraal vernevelingsproduct. Het dagelijkse, grondige schoonmaakschema van WIZZ voorziet ook dat alle vliegtuigen 's nachts grondig gedesinfecteerd worden met een antivirale oplossing. Bij het betreden van het vliegtuig krijgt elke passagier een ontsmettingsdoekje overhandigd. De betaling van aankopen aan boord gebeurt bij voorkeur contactloos. Passagiers worden verzocht de door de lokale gezondheidsautoriteiten opgelegde sociale afstandsmaatregelen te respecteren. Aan boord werden alle tijdschriften verwijderd. De reizigers worden ook aangemoedigd om alle vluchtopties zoveel mogelijk online te regelen (bijv. ingecheckte bagage, inschepen met voorrang) om op die manier elk fysiek contact op de luchthaven zoveel mogelijk te beperken. Wizz Air heeft ten behoeve van de passagiers een gezondheids- en veiligheidsvideo online geplaatst.

Door WIZZ Flex aan een boeking toe te voegen, kan een passagier, ingeval de omstandigheden wijzigen of wanneer de reiziger gewoon op een andere datum of naar een andere bestemming wil vliegen, zijn ticket gemakkelijk omboeken. Deze extra bescherming dient om de gemoedsrust van de passagiers in deze onzekere tijden te verhogen.

* Enkele reis, inclusief administratiekosten. Een handbagage (max: 40x30x20cm) mag worden meegenomen aan bood.  Een trolleytas en ingecheckte bagage zijn onderworpen aan een extra toeslag. De prijs is alleen van toepassing op boekingen gemaakt op wizzair.com en de mobiele app van WIZZ. Het aantal stoelen tegen aangegeven prijzen is beperkt.

 

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa. Tijdens het vorige boekjaar dat eindigde op 31 maar 2020 vervoerde de luchtvaartmaatschappij ruim 40 miljoen passagiers. De vloot heeft een gemiddelde leeftijd van 5,4 jaar en telt 122 Airbus-toestellen. Aan boord van de A320's zijn er 180 stoelen, de A321's hebben 230 zitplaatsen en de A321neo-vliegtuigen zijn uitgerust met 239 stoelen. De CO2-uitstoot van Wizz Air was in 2019 de laagste van alle Europese luchtvaartmaatschappijen (57,2 gr/km/passagier). Wizz Air heeft nog een bestelling lopen voor 267 vliegtuigen van de ultramoderne Airbus A320neo-reeks. De luchtvaartmaatschappij wil namelijk tegen 2030 haar ecologische voetafdruk met 30% verkleinen.

Wizz Air is beursgenoteerd op de London Stock Exchange onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. WIZZ werd uitgeroepen tot een van de tien veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld door airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en -product, en tot ook uitgeroepen tot “2020 - Airline of the Year” door ATW.

Paulina Gosk

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air