WIZZ AIR KONDIGT NIEUWE BASIS AAN IN LONDEN LUTON

DRIE NIEUWE ROUTES VANAF JUNI 2017

Wizz Air, de grootste lowcostcarrier van Centraal- en Oost-Europa, heeft vandaag aangekondigd dat het met een nieuwe Airbus A320 een 28ste basis zal openen op 18 juni 2017 op de luchthaven van Londen Luton (Verenigd Koninkrijk). Wizz Air is al meer dan 12 jaar actief vanop Londen Luton. Het wordt de eerste Britse basis voor Wizz Air.

De vestiging van deze basis zal de operationele aanwezigheid Wizz Air op Londen Luton Airport versterken. Nu al is Wizz Air in Luton de tweede grootste luchtvaartmaatschappij. Het aantal routes dat vanop deze luchthaven wordt aangeboden, zal stijgen naar 42.

De vestiging van een nieuwe basis is een investering in de luchthaven en de lokale regio, want er worden hierdoor bij de luchtvaartmaatschappij 36 bijkomende, directe arbeidsplaatsen gecreëerd. De vluchten zullen ook bijdragen tot de lokale economie, het ondersteunen van de werkgelegenheid in de luchtvaart, vervoer, horeca en de toeristische sector.

Groei in Londen Luton
De drie nieuwe bestemmingen die Wizz Air zal aanbieden vanuit Londen Luton zijn Tel Aviv in Israël, Pristina, de hoofdstad van Kosovo, en Kutaisi in Georgië (de enige rechtstreekse route tussen het Groot Brittannië en Georgië). WIZZ zal het aantal frequenties op enkele populaire routes verhogen dankzij de komst van de nieuwe vliegtuigen: Suceava zal binnenkort vijf keer per week worden aangevlogen, Constanta vier keer per week en Iasi dagelijks.

In 2016 vervoerde Wizz Air als tweede grootste carrier op Londen Luton meer dan 5 miljoen passagiers. In 2017 zal Wizz Air bijna 6,3 miljoen stoelen te koop aanbieden vanuit Londen Luton, wat neerkomt op zowat 13% groei op jaarbasis.

Engagement ten aanzien van Groot-Brittannië
Wizz Airs eerste vlucht van Luton naar Katowice vond plaats in mei 2004. Vandaag telt het Britse WIZZ-netwerk 83 routes naar 42 bestemmingen vanaf negen Britse luchthavens. In 2016 vervoerde Wizz Air meer dan 6,6 miljoen passagiers op de routes van en naar het Verenigd Koninkrijk, wat neerkomt op 30% groei op jaarbasis en de ondersteuning van bijna 5000** lokale arbeidsplaatsen in gerelateerde sectoren industrieën. In februari 2017 zal Wizz Air zijn 35 miljoenste passagier op alle routes vanuit Groot-Brittannië sinds het begin van de operaties vieren.

Tickets voor vluchten op de nieuwe routes kunnen geboekt worden via wizzair.com. De prijzen starten vanaf GBP 34,99*.

József Váradi, CEO van Wizz Air, verklaarde: "De aankondiging van vandaag onderlijnt eens te meer het engagement van Wizz Air naar het Verenigd Koninkrijk toe. Onze eerste vlucht vanuit het VK vond plaats in 2004 en sindsdien hebben we meer dan 35 miljoen passagiers op onze routes vanuit het Verenigd Koninkrijk vervoerd. WIZZ biedt directe verbindingen en de laagste tarieven aan naar Centraal- en Oost-Europa, voor een bezoek aan vrienden en familie, een citytrip, het verkennen van het uitgestrekte platteland of een vakantie aan zee of in een skiresort. Doordat Londen Luton een echte basis wordt, creëren wij voor het eerst ook lokale jobs in het Verenigd Koninkrijk.”

NIEUWE WIZZ AIR ROUTES VANUIT LONDEN LUTON:

Bestemming Dagen Startdatum Tickets vanaf
Kutaisi, Georgië Don, zon 18 juni GBP 34,99 / GEL 105,99
Tel Aviv, Israël Din, don, zat, zon 24 juni GBP 61,99 / ILS 309
Pristina, Kosovo Din, zat 24 juni GBP 34,99 / EUR 39,99

VERHOGING VAN DE VLIEGFREQUENTIES OP BESTAANDE WIZZ AIR ROUTES VANUIT LONDEN LUTON:

Bestemming Aantal wekelijkse vluchten
Iasi 7 i.p.v. 5
Suceava 5 i.p.v. 4
Constanta 4 i.p.v. 2

 

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste lagekostenmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt vluchten aan op meer dan 500 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 137 bestemmingen in 40 landen. De vloot telt 77 Airbus-toestellen van het type A320 en A321. De A320’s bieden elk plaats aan 180 passagiers en de A321 aan 230 reizigers. Bij Wizz Air zijn ruim 3000 mensen aan de slag. In 2016 vervoerde WIZZ ruim 23 miljoen passagiers. Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs met de ticker WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd recent door de redacteurs van Air Transport World, een van de toonaangevende luchtvaarttijdschriften in de wereld, uitgeroepen tot “Value Airline of the Year 2016” en door Center for Aviation (CAPA), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van luchtvaartmarktinformatie tot "Low Cost Airline of the Year 2016".

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 20 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Brno, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Wizz Air vliegt tevens van Maastricht naar Katowice en van Groningen naar Gdansk. 

Vanuit Brussels South Charleroi Airport vliegt Wizz Air naar Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Gdansk, Ljubljana, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Tamara Vallois

Head of Communications, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air