WIZZ AIR KONDIGT NIEUW KLANTGERICHT BAGAGEBELEID AAN

IEDEREEN MAG EEN HANDBAGAGE AAN BOORD MEENEMEN

Wizz Air, de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij in Europa en de grootste low-cost maatschappij in Centraal- en Oost-Europa, kondigt vandaag een nieuw, transparant bagagebeleid aan, dat het instappen van passagiers zal vergemakkelijken. Vanaf 1 november 2018 mag iedere passagier één handbagage gratis meenemen in de cabine.

Uit statistieken van de luchtvaartmaatschappij blijkt dat meer dan 10.000 vluchten per jaar getroffen worden door vertragingen die te maken hebben met bagage. De gemiddelde verblijfsduur op een bestemming nam de voorbije vijf jaar voortdurend af. Eén WIZZ-passagier op drie boekt een reis van drie dagen of minder. Als gevolg van deze kortere reizen, nemen de WIZZ-klanten minder bagage mee. Eén passagier op drie checkte een reiskoffer in en slechts één passagier op zeven neemt een reistrolley mee aan boord.

Vanaf 1 november mag elke passagier één handbagage (40x30x20 cm) gratis aan boord te brengen. Passagiers die WIZZ Priority kopen, mogen ook een reistrolley (55x40x23 cm) in de cabine meenemen. Op basis van feedback van klanten en de veranderende reisgewoonten, heeft Wizz Air een ingecheckte tas van 10 kg ingevoerd voor een comfortabele reiservaring met prijzen vanaf € 7.

Het nieuwe bagagebeleid van de luchtvaartmaatschappij biedt keuze voor onze passagiers, omdat WIZZ-klanten op basis van hun individuele voorkeuren kunnen kiezen uit meer dan 50 handbagage- en ingecheckte bagage-mogelijkheden.

Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer van Wizz Air, zei: "Passagiers willen niet-gebundelde producten en dat is net de essentie van het Ultra Low Cost-model dat ook Wizz Air toepast. We willen onze klanten de laagst mogelijke tarieven aanbieden, evenals een transparante prijsstructuur. Door producten en diensten apart aan te bieden, maakt Wizz Air het reizen democratischer en betaalt de klant enkel wat hij echt nodig heeft."

Slimme passagiers die voor ‘WIZZ Priority’ kiezen, mogen een handbagage (40x30x20 cm) en een reistrolley (55x40x23 cm) gratis aan boord meenemen, en hebben ook recht op check-in en instappen met voorrang vanaf € 5.

Boekingen zonder WIZZ Priority die vóór 10 oktober zijn gemaakt voor vliegreizen na 1 november 2018, worden geüpgraded met een gratis ingecheckte tas van 10 kg, terwijl reserveringen met ingecheckte bagage geüpgraded worden met WIZZ Priority.

Wizz Air is ervan overtuigd dat dit nieuwe, transparante bagagebeleid zal bijdragen tot meer comfort en sneller instappen, een betere klantervaring en tegelijkertijd de stiptheid van de vluchten ten goede zal komen. Met de zekerheid dat een tas aan boord mag worden meegenomen en een ruimere selectie van bagagegrootte en -gewichtopties, kunnen klanten kiezen uit meer combinaties.

Over Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 600 routes vanuit 25 vliegbasissen, en verbindt 143 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 104 vliegtuigen van de Airbus A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn ca. 4000 mensen aan de slag. De voorbije 12 maanden vervoerde WIZZ 32 miljoen passagiers.

Vanuit Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk 12 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau. WIZZ biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 20 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw).

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft Operational Safety Audit (IOSA) van IATA (International Air Transport Association), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air ontving onlangs de hoogste 7-sterrenveiligheidsbeoordeling van airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en –product, en werd onlangs ook uitgeroepen tot “2017 - European Airline of the Year” door Aviation 100, de jaarlijkse publicatie die de besten van het jaar in de lucht- en ruimtevaartsector huldigt.
www.wizzair.com

Tamara Vallois

Head of Communications, Wizz Air Group

Andras Rado

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air