WIZZ AIR KONDIGT GROTE UITBREIDING IN ROEMENIË AAN EN BIEDT SPECIALE LAGE TARIEVEN AAN VOOR GETROFFEN BLUE AIR-PASSAGIERS

Vijf bijkomende vliegtuigen voor de basis in Boekarest en verdere ontwikkeling in Bacau, Cluj-Napoca, Iasi en Sibiu

Wizz Air, de grootste en snelst groeiende luchtvaartmaatschappij van Europa, kondigde vandaag een aanzienlijke uitbreiding in Roemenië aan, waarbij vijf vliegtuigen aan de basis in Boekarest worden toegevoegd. Het totaal aantal vliegtuigen daar komt zo op 17. WIZZ verhoogt vanaf vrijdag 9 september eveneens de capaciteit vanuit Bacau, Cluj-Napoca, Iasi en Sibiu. De eerste van de vijf nieuwe Airbus A321’s wordt aan de Roemeense vloot toegevoegd op 4 oktober.

Op meer dan 30 bestaande routes, o.a. die tussen Roemenië en ​ Brussels South Charleroi Airport en Eindhoven, verhoogt WIZZ het aantal vluchten.

Als onderdeel van deze uitbreiding kondigde de lagekostenluchtvaartmaatschappij ook drie nieuwe routes aan van Boekarest naar Athene, Praag en Larnaca. Op meer dan 30 bestaande routes, o.a. die naar Londen, Rome, Milaan, Barcelona, Parijs, Madrid, Tel Aviv, Brussels-Charleroi en Eindhoven, verhoogt WIZZ het aantal vluchten. In totaal biedt Wizz Air van en naar Roemenië 2,6 miljoen extra stoelen aan.

WIZZ heeft speciale tarieven in het leven geroepen voor getroffen Blue Air-passagiers. Zij kunnen met hun Blue Air-boekingsreferentie een vlucht boeken vanaf 49,99 EUR via de speciale lagetarievenwebpagina https://wizzair.com/en-gb#/rescue

Met de uitbreiding in Boekarest en de nieuwe routes van en naar Roemenië, versterkt Wizz Air niet alleen haar positie als grootste luchtvaartmaatschappij vanuit Boekarest, maar ook vanuit Cluj-Napoca, Bacau, Iasi, Sibiu, Craiova, Suceava, en Timisoara.

Over Wizz Air
Wizz Air, de snelst groeiende en duurzaamste luchtvaartmaatschappij in Europa, heeft een vloot die bestaat uit 165 Airbus A320- en A321-toestellen. In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2022, vervoerde WIZZ 27,1 miljoen passagiers.

Wizz Air is beursgenoteerd op de London Stock Exchange onder de ticker WIZZ. Het bedrijf werd uitgeroepen tot een van 's werelds top tien veiligste luchtvaartmaatschappijen door airlineratings.com, en tot ‘2020 Airline of the Year’ door ATW, de grootste eer die een luchtvaartmaatschappij of individu te beurt kan vallen.

www.wizzair.com

Tamara Nikiforova

Tamara Nikiforova

Wizz Air Group
Yves Panneels

Yves Panneels

Press Office Benelux & France

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.