WIZZ AIR KONDIGT AANTREKKELIJK NIEUW VLIEGROOSTER EN RETENTIEBONUS VOOR PILOTEN AAN

LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ BIEDT BIJKOMENDE VOORDELEN ALS ONDERDEEL VAN NIEUWE AANWERVINGSCAMPAGNE

Wizz Air, Europa's snelst groeiende en meest duurzame luchtvaartmaatschappij ter wereld, kondigt een nieuw crewroosterpatroon en een retentiebonus voor piloten aan. De nieuwe regelingen, die tussen oktober 2023 en 8 januari 2024 in werking zullen treden, zijn bedoeld om medewerkers aan te trekken en te behouden naarmate de ultra-lowcostmaatschappij in heel Europa blijft groeien.

Het nieuwe vliegschema bevat zowel vaste als flexibele opties voor wie een diverser arbeidsrooster wil. Deze omvatten:

  • 5 dagen werken, 4 dagen vrij
  • 14 dagen werken, 7 dagen vrij voor pendelpiloten*
  • Parttime functies*

Wizz Air lanceert ook een Flight Crew Retention Programme, dat de retentiemogelijkheden van de luchtvaartmaatschappij in het hele netwerk moet vergroten en versterken. Piloten zullen in het kader van dit programma op de vliegbasissen Craiova, Suceava, Iasi, Skopje en Kutaisi financiële bonussen aangeboden krijgen, variërend van € 30.000 voor een first officer tot € 50.000 voor een boordcommandant.

Ewa Danecka, Head of Crew Resources & Planning bij Wizz Air, zei: “Deze nieuwe vaste pilotenroosters bieden stabiliteit en flexibiliteit die goed bij hun persoonlijke levensstijl passen. Met het basisspecifieke retentieprogramma willen we zowel nieuwe crewleden als huidige piloten aanmoedigen om vanuit specifieke vliegbasissen actief te worden. Zij ontvangen eerst een aanmeldingsbonus en na het succesvol afronden van het retentieprogramma krijgen ze nog een bijkomende bonus.”

Deze nieuwe regelingen zijn een aanvulling op de bestaande personeelsvoordelen van Wizz Air (o.a. reizen voor medewerkers, woon-werkverkeermogelijkheden, een verzekering tegen licentieverlies en een werknemersbonusregeling).

Voor meer informatie over banen bij Wizz Air: https://careers.wizzair.com/

  • Alleen beschikbaar in bepaalde basissen

 

Over Wizz Air
Wizz Air, Europa’s snelst groeiende luchtvaartmaatschappij, heeft een vloot die 184 Airbus A320- en A321-toestellen telt. Tijdens het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2023, vervoerde WIZZ 51,1 miljoen passagiers. ​
Wizz Air is beursgenoteerd op de London Stock Exchange onder de ticker WIZZ. Het bedrijf werd door airlineratings.comuitgeroepen tot een van 's werelds tien veiligste luchtvaartmaatschappijen, tot ‘2020 Airline of the Year’ door ATW, en tot Airline of the Year door Air Transport Awards in 2019 en in 2023, de grootste eer die een luchtvaartmaatschappij of individu te beurt kan vallen. Op de World Finance Sustainability Awards in 2021, 2022 en 2023 sleepte Wizz Air de titel "Most Sustainable Low-Cost Airline" in de wacht alsook die van "Global Environmental Sustainability Airline Group of the Year" vanwege CAPA-Centre for Aviation Awards for Excellence in 2022.
www.wizzair.com

Sasha Vislaus

Sasha Vislaus

Communications Manager, Wizz Air
Yves Panneels

Yves Panneels

Press Office Benelux & France

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.