WIZZ AIR INVESTEERT € 30 MILJOEN IN GLOEDNIEUW OPLEIDINGSCENTRUM

2 VLUCHTSIMULATOREN • MODERNE CABIN TRAINER • DAGELIJKSE TRAININGSCAPACITEIT TOT 300 CREW-LEDEN

Wizz Air, de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij in Europa en de toonaangevende lagekostenmaatschappij in Centraal- en Oost-Europa, opent vandaag een ultramodern opleidingscentrum van 3.800 m2 in het Hongaarse Boedapest. Dit is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij.

Het gloednieuwe opleidingscentrum van Wizz Air, ontwikkeld door het Hongaars vastgoedbedrijf WING, is één van Europa's meest geavanceerde vliegtrainingscentra. Het centrum werd uitgerust met twee Airbus A320 CAE 7000XR-serie full-flight simulators. In het raan van de 10 jaar durende overeenkomst verleent CAE ook trainingsdiensten. CAE maakt gebruik en onderhoudt het Wizz Air-trainingspakket. Het opleidingscentrum beschikt ook over een geavanceerde Cabin Emergency Evacuation Trainer van TFC en een V9000 Commander Next-Generation Fire Trainer van Flame Aviation. Het is een geïntegreerd trainingscentrum waar piloten en cabinepersoneelsleden kunnen worden opgeleid.

De maximum trainingscapaciteit bedraagt 300 medewerkers per dag.  In het nieuwe opleidingscentrum kunnen zowel klassikale trainingen als vlucht- en cabinesimulatie-oefeningen georganiseerd worden. Initiële en terugkerende grondtrainingen alsook type ratings maken eveneens deel uit van het trainingsaanbod.

In het nieuwe Training Center is ook de Wizz Air Pilot Academy gevestigd, die in september werd opgericht en die jonge, ambitieuze mensen met weinig of geen vliegervaring de unieke kans biedt om een commerciële pilootlicentie te behalen zodat ze later als piloot bij Wizz Air aan de slag te kunnen. WIZZ ondersteunt alle cadetten die aan het programma deelnemen en die aan bepaalde voorwaarden voldoen, door een groot deel van hun collegegeld te prefinancieren. Op die manier wordt de drempel om pilotendroom waar te maken, verminderd. De trainingen worden volgens de strenge WIZZ-normen verzorgd door gecontracteerde pilotenscholen.

Met het nieuwe Wizz Air Training Center dat gevestigd is in Boedapest, is een investering gemoeid van € 30 miljoen. Er wordt tevens geïnvesteerd in toptalenten die nu hun droom om piloot, steward of stewardess te worden, kunnen waarmaken.

Er kan nog een ​​derde simulator aan toegevoegd worden. WIZZ is met andere woorden klaar voor de toekomst wanneer de vloot van de luchtvaartmaatschappij 300 vliegtuigen zal tellen.

Over Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 600 routes vanuit 26 vliegbasissen, en verbindt 144 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 105 vliegtuigen van de Airbus A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn ca. 4000 mensen aan de slag. De voorbije 12 maanden vervoerde WIZZ 32 miljoen passagiers.

WIZZ biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 20 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk 12 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft Operational Safety Audit (IOSA) van IATA (International Air Transport Association), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air ontving onlangs de hoogste 7-sterrenveiligheidsbeoordeling van airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en –product, en werd onlangs ook uitgeroepen tot “2017 - European Airline of the Year” door Aviation 100, de jaarlijkse publicatie die de besten van het jaar in de lucht- en ruimtevaartsector huldigt.
www.wizzair.com

Andras Rado

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air