Wizz Air helpt Sziget Festival te vergroenen

Luchtvaartmaatschappij promoot duurzaamheid samen met een van Europa's grootste muziekfestivals

Wizz Air gaat samenwerken met Sziget Festival, een van de grootste muziekfestivals in Europa. Het doel van de samenwerking is om duurzame festivaldeelname te promoten. Elk jaar laten bezoekers van Sziget Festival verschillende vrachtwagenladingen tenten en ander kampeermateriaal achter. Omdat het grootste deel daarvan niet meer bruikbaar is, neemt de hoeveelheid afval toe die op het festival wordt achtergelaten. Van 8 tot 17 augustus loopt een campagne waarbij buitenlandse festivalgangers op bepaalde WIZZ-vluchten vanuit naar Boedapest hun tenten opnieuw gratis mee naar huis kunnen nemen .

Johan Eidhagen, Chief People en ESG Officer bij Wizz Air, zei: "Wizz Air gaat er prat op de laagste CO2-uitstoot per passagierskilometer te hebben van alle grote Europese luchtvaartmaatschappijen. Tegen 2030 zal die nog eens 25 procent lager liggen. We streven naar duurzaamheid, niet alleen bij de opmaak van de dienstregeling en het uitvoeren van de vluchten. We moedigen onze passagiers ook aan om altijd de meest milieuvriendelijke optie te kiezen in alle domeinen van het leven. Dit geldt ook voor ons initiatief met het Sziget Festival. We willen namelijk het aantal tenten, dat maar een keer gebruikt wordt, drastisch verminderen.”

Tamás Kádár, CEO van Sziget Festival, zei: "De zorg voor het milieu is een heel belangrijk thema. In het kader van het Greener Sziget-project, dat enkele jaren geleden werd gelanceerd, leggen we een grote klemtoon op het bevorderen van milieubewustzijn en het creëren van duurzame festivalomstandigheden. Met de hulp van Wizz Air kunnen festivalgangers met een eigen tent naar het festival komen en deze ook opnieuw gratis mee naar huis nemen. Hierdoor hoeven ze geen kampeermateriaal aan te kopen dat maar een keer gebruikt wordt en als afval op Sziget belandt. Bruikbare tenten en uitrusting die desondanks achtergelaten worden, worden geschonken aan mensen in nood.”

Aan deze actie nemen ook vluchten vertrekkende tussen Eindhoven en Boedapest deel. De tenten mogen max. 10 kg wegen en een grootte hebben van maximaal 149x119x171 cm. Ronde tenten met een diameter tot 171 cm mogen ook gratis mee.

Wizz Air denkt aan festivalgangers en toeristen maar ook aan jongeren, die graag aan de slag willen bij een dynamische luchtvaartmaatschappij. Zij kunnen solliciteren via deze link.

Wizz Air A320neo
Wizz Air A320neo

Over Wizz Air
Wizz Air, de snelst groeiende en duurzaamste* luchtvaartmaatschappij in Europa, heeft een vloot die bestaat uit 154 Airbus A320- en A321-toestellen. In het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2022, vervoerde WIZZ 27,1 miljoen passagiers.

Momenteel biedt de luchtvaartmaatschappij vanuit Brussels South Charleroi Airport 16 bestemmingen aan: Bacău, Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Debrecen, Iasi, Ljubljana, Sarajevo, Skopje, Sofia, Timisoara, Tirana, Varna en Warschau. Vanuit Eindhoven biedt Wizz Air vluchten aan naar 25 bestemmingen: Belgrado, Boedapest, Boekarest, Bourgas, Chisinau, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Krakau, Lublin, Poznan, Riga, Rome, Rzeszów, Sarajevo, Skopje, Sofia, Tirana, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw.

Wizz Air is beursgenoteerd op de London Stock Exchange onder de ticker WIZZ. Het bedrijf werd uitgeroepen tot een van 's werelds top tien veiligste luchtvaartmaatschappijen door airlineratings.com, en tot ‘2020 Airline of the Year’ door ATW, de grootste eer die een luchtvaartmaatschappij of individu te beurt kan vallen.

* bron: Sustainalytics Rating.

Sasha Vislaus

Sasha Vislaus

Communications Manager, Wizz Air
Yves Panneels

Yves Panneels

Press Office Benelux & France

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air