WIZZ AIR GAAT TUSSEN EINDHOVEN EN KRAKAU VLIEGEN

22STE WIZZ-BESTEMMING VANUIT EINDHOVEN

Wizz Air, de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij in Europa en de grootste lagekostenmaatschappij in Midden- en Oost-Europa, gaat op 17 september 2019 van start met een lijndienst tussen Eindhoven en Krakau. Dat werd aangekondigd naar aanleiding van de verdere ontwikkeling van de WIZZ-basis in Krakau. De luchtvaartmaatschappij zal daar op 1 augustus een tweede Airbus A321 stationeren. Een derde Airbus A321 zal in september 2019 aan de vloot in Krakau worden toegevoegd.

Wizz Air zal drie keer per week van Eindhoven naar Krakau vliegen (op dinsdag, donderdag en zaterdag). Tickets kunnen geboekt worden op wizzair.com of via de mobiele WIZZ app vanaf slechts 19,99 EUR*.

Met deze nieuwe lijndienst erbij biedt Wizz Air 22 routes vanuit Nederland. De lagekostenmaatschappij vliegt vanuit Eindhoven, naast Krakau, ook naar 6 andere Poolse steden (Gdansk, Katowice, Lublin, Poznan, Warschau en Wroclaw).

De eerste WIZZ-vlucht vanuit Eindhoven steeg op in 2006. In 2018 vervoerde WIZZ meer dan 1,4 miljoen passagiers van en naar Nederland, goed voor een jaarlijkse groei van 8%. Dit jaar ondersteunen de Wizz Air-vluchten in de regio Eindhoven meer dan 1.000 banen** in aanverwante bedrijfstakken.

De toewijzing van een tweede Airbus A321 aan de basis in Krakau is goed voor een investering van 120 miljoen US dollar en creëert 42 nieuwe banen bij de luchtvaartmaatschappij en 100 extra indirecte banen in aanverwante sectoren. Dankzij de stationering van een extra Airbus A321 in Krakau zullen ook nieuwe routes naar Rome, Turijn, Tel Aviv, Birmingham en Reykjavik worden geopend.

NIEUWE WIZZ AIR-ROUTES VANUIT EINDHOVEN EN BRUSSELS CHARLEROI

Route

Dagen

Startdatum

Tickets vanaf*

Eindhoven-Krakau

Dinsdag, donderdag, zaterdag

17/09/2019

19,99 EUR

 

* enkele reis, inclusief luchthaventaksen en niet-optionele kosten
** Volgens ACI worden 750 lokale banen gecreëerd voor elke 1 miljoen vervoerde passagiers per jaar

Over Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 650 routes vanuit 25 vliegbasissen, en verbindt 146 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 109 vliegtuigen van de Airbus A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn meer dan 4500 mensen aan de slag. In 2018 vervoerde WIZZ meer dan 34 miljoen passagiers.

WIZZ biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 22 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Krakau, Kutaisi, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk 13 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Kutaisi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft Operational Safety Audit (IOSA) van IATA (International Air Transport Association), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air ontving onlangs de hoogste 7-sterrenveiligheidsbeoordeling van airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en –product, en werd ook uitgeroepen tot “2017 - European Airline of the Year” door Aviation 100, de jaarlijkse publicatie die de besten van het jaar in de lucht- en ruimtevaartsector huldigt.
www.wizzair.com

Andras Rado

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air