WIZZ AIR GAAT 20 AIRBUS A321XLR’s BESTELLEN

Wizz Air Holdings Plc (Wizz Air), de grootste low cost-luchtvaartmaatschappij in Midden- en Oost-Europa, heeft vandaag aangekondigd dat het, als onderdeel van de overeenkomst met Indigo Partners, een Memorandum of Understanding met Airbus heeft ondertekend met betrekking tot de uitoefening van een deel van de bestaande opties voor de aankoop van 20 Airbus A321XLR-toestellen. Deze toestellen zullen geleverd worden van 2023 tot 2026. De A321XLR biedt plaats aan 239 passagiers, evenveel als de A321neo. Op die manier wordt volledige vlootgelijkheid gegarandeerd met de bestaande vloot van Wizz Air. De A321XLR’s kunnen ook op het bestaande netwerk van Wizz Air ingezet worden. De voltooiing van de bestelling blijft, zoals steeds het geval is, afhankelijk van de goedkeuring door de aandeelhouders van Wizz Air.

"De A321XLR is het meest kostenefficiënte vliegtuig in zijn soort. Dankzij het grote vliegbereik van dit toestel zal Wizz Air zijn netwerk verder kunnen uitbreiden en steden op de WIZZ-netwerkkaart verbinden die momenteel te ver van elkaar gelegen zijn. Op dit ogenblik vliegen we tot grote tevredenheid naar onze klanten een aantal routes van 5 tot 6 uur. De XLR zal ons uitstekende diensten bewijzen op routes van 7 tot 8 uur", aldus József Váradi, Chief Executive Officer van Wizz Air. "De efficiëntie-eigenschappen van de Airbus A321XLR zullen ons concurrentievoordeel vergroten en zullen ook de vraag naar vliegreizen in Midden- en Oost-Europa en daarbuiten stimuleren. Tezelfdertijd zal onze ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt. De A320neo-reeks is een game changer die ons lagetariefmodel en ons onbetwist kostenleiderschap in Europa nog zal versterken."

De aankondiging van vandaag brengt het aantal uitstaande vaste bestellingen van Wizz Air bij Airbus op 276 vliegtuigen.

 

Omtrent Wizz Air

Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 650 routes vanuit 25 vliegbasissen, en verbindt 146 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 113 Airbus-toestellen. Bij Wizz Air zijn meer dan 4500 mensen aan de slag. In 2018 vervoerde WIZZ meer dan 34 miljoen passagiers.

WIZZ biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 22 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Krakau, Kutaisi, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk 13 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Kutaisi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft Operational Safety Audit (IOSA) van IATA (International Air Transport Association), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air ontving onlangs een 7-sterrenveiligheidsbeoordeling van airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en -product, en werd ook uitgeroepen tot “2017 - European Airline of the Year” door Aviation 100, het vakblad dat jaarlijks de beste bedrijven in de lucht- en ruimtevaartsector huldigt.
www.wizzair.com

Rechtenvrije beelden van vliegtuigen, bemanningen en logo’s kunnen gedownload worden via www.wizzair.com/en-GB/press

 

Tamara Vallois

Head of Communications, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air