WIZZ AIR EN ABU DHABI DEVELOPMENTAL HOLDING COMPANY GAAN SAMEN WIZZ AIR ABU DHABI OPRICHTEN

  • Nieuwe luchtvaartmaatschappij ondersteunt de 'Ghadan 21'-initiatieven om van de hoofdstad van de VAE een aantrekkelijke bestemming te maken om te werken, te wonen en te verblijven.

Wizz Air Holdings Plc (Wizz Air), Europa's snelstgroeiende en groenste luchtvaartmaatschappij*, heeft een overeenkomst ondertekend met Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC (ADDH) om samen Wizz Air Abu Dhabi op te richten. De lagekostenmaatschappij is van plan om in de herfst van 2020 vanuit Abu Dhabi International Airport met vluchten te starten.

De overeenkomst is een belangrijke stap voor de lancering van Wizz Air Abu Dhabi, de nieuwe lagekostenmaatschappij die gevestigd wordt in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Wizz Air Abu Dhabi zal vanaf de tweede helft van 2020 actief worden op een aantal routes naar Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika.

Binnenkort wordt van start gegaan met de aanwerving van nieuwe medewerkers. Er zullen echter niet alleen nieuwe banen worden gecreëerd. Ook de economie zal een boost krijgen en er zullen meer mensen naar Abu Dhabi reizen. Deze aankondiging past dus ook in het Ghadan 21-versnellingsprogramma ter waarde van 50 miljard AE Dirham, dat zorgt voor de ontwikkeling van het emiraat stimuleert door investeringen in bedrijven, innovatie en mensen.

Intussen heeft het ontwikkelingsteam van Wizz Air al met de burgerluchtvaartautoriteit van de VAE contact opgenomen en werd de procedure reeds opgestart voor het verkrijgen van de AOC en de uitbatingsvergunning.

József Váradi, CEO van Wizz Air Holdings, verklaarde: “Vandaag is een belangrijke mijlpaal voor de oprichting van onze nieuwe luchtvaartmaatschappij in Abu Dhabi. De joint venture-overeenkomst met ADDH steunt de langetermijndoelstellingen voor een ultra-efficiënt en zeer duurzaam luchtvaartmodel dat de ontwikkeling van Abu Dhabi stimuleert. De doelstellingen van Wizz Air sluiten nauw aan bij de gediversifieerde economische strategie van Abu Dhabi. WIZZ zal ernaar streven om het verkeer te stimuleren door vraag te creëren ten behoeve van het alsmaar groeiende toerisme en de economie van Abu Dhabi. We kijken ernaar uit om de passagiers aan boord van onze jonge, groene en ultra-efficiënte vloot te verwelkomen.”

Z.E. Mohamed Hassan Al Suwaidi, CEO van ADDH, zei: "Toerisme is een topprioriteit voor de groeistrategie van Abu Dhabi. Er worden aanzienlijke bedragen geïnvesteerd in luchthavens, maar ook in de toeristische infrastructuur, zoals hotels, resorts en culturele bezienswaardigheden. Vorig jaar bezocht een recordaantal van 11,3 miljoen bezoekers het emiraat. Een belangrijke reden is de makkelijke toegankelijkheid en betaalbaarheid van Abu Dhabi. Onze partnerschappen met Wizz Air en andere bedrijven zullen de hoofdstad van de VAE helpen optillen tot een zeer concurrentiële, regionale en internationale bestemming voor zowel vakantiegangers als zakenreizigers. "

De luchtvaartmaatschappij zal zich focussen op routes naar reeds bestaande, snelgroeiende Wizz Air-markten, namelijk Centraal-, Oost- en West-Europa.

*De CO2-uitstoot van Wizz Air was in januari 2020 de laagste van alle Europese luchtvaartmaatschappijen (58,9 gram per km per passagier)

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa. WIZZ biedt meer dan 700 routes vanuit 25 vliegbasissen en verbindt 155 bestemmingen in 45 landen. Bij Wizz Air zijn meer dan 5000 mensen aan de slag. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij bijna 40 miljoen passagiers. De vloot telt 121 Airbus-toestellen. Aan boord van de A320's zijn er 180 stoelen, de A321's hebben 230 zitplaatsen en de A321neo-vliegtuigen zijn uitgerust met 239 stoelen. Volgens de meest recente gegevens van de Zwitserse luchtvaartdataprovider CH-Aviation is de Wizz Air-vloot een van de jongste ter wereld.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft Operational Safety Audit (IOSA) van IATA (International Air Transport Association), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. WIZZ werd onlangs uitgeroepen tot een van de tien veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld door airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en -product, en tot ook uitgeroepen tot “2019 - Airline of the Year” door Air Transport Awards, dat de best presterende carriers van het jaar eert.

Omtrent Abu Dhabi Developmental Holding Company
Abu Dhabi Developmental Holding Company (ADDH) werd opgericht in 2018 als een naamloze vennootschap (public joint stock company - PJSC). De holding heeft een gevarieerde investeringsportefeuille van staatsbedrijven die actief zijn in verschillende economische sectoren van Abu Dhabi, waaronder nutsbedrijven, toerisme, transport en logistiek, industrieën, onroerend goed, financiële diensten, media, gezondheidszorg, agrofood en ICT.

ADDH heeft een duidelijk omschreven opdracht om duurzaam financieel rendement te genereren voor de regering van Abu Dhabi. Daarom stimuleert ADDH waardecreatie door prominente clusterecosystemen te ontwikkelen en een cultuur van prestaties en efficiëntie in te voeren in haar portfolio van bedrijven.

Naast ADDH’s rol als strategische overheidspartner, neemt het bedrijf ook participaties in doelsectoren, zowel lokaal als internationaal, die aansluiten bij de leiderschapsvisie van Abu Dhabi. ADDH streeft naar het ontwikkelen van een wereldwijd concurrentieel Abu Dhabi en werkt volgens de hoogste corporate governance-normen.

 

Bericht aan de redactie: rechtenvrije beelden van vliegtuigen, bemanningen en logo’s kunnen gedownload worden via www.wizzair.com/en-GB/press

Andras Rado

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air