WIZZ AIR DOOR ATW UITGEROEPEN TOT ‘LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ VAN 2020’

Wizz Air, de grootste goedkope luchtvaartmaatschappij in Centraal- en Oost-Europa, kondigt met trots aan dat het door het vakblad Air Transport World is uitgeroepen tot ‘2020 Airline of the Year’. Een ATW Airline Industry Achievement Award is de meest begeerde eer die een luchtvaartmaatschappij of persoon kan ontvangen. Ze erkennen individuen en organisaties die zich hebben onderscheiden op het vlak van uitmuntende prestaties, innovatie en topservice. De 2020 Airline of the Year-award zal worden uitgereikt tijdens de 46e ATW Airline Industry Achievement Awards op 2 juni in het Oostenrijkse Wenen. De volledige lijst met winnaars wordt binnenkort bekendgemaakt.

Het is voor de allereerste maal dat de meest prestigieuze prijs van ‘luchtvaartmaatschappij van het jaar’ wordt uitgereikt aan een ultra-low-cost luchtvaartmaatschappij. Wizz Air is ook de allereerste Europese low cost carrier die zo'n hoge erkenning krijgt. De ‘Airline of the Year’-award wordt toegekend aan een luchtvaartmaatschappij die zich uitzonderlijk presteert op het vlak van een hele reeks zakelijke en operationele parameters, die zich onderscheidt van zijn concurrenten, die een uitstekende staat van dienst hebben op het gebied van veiligheid, klantenservice, financiën, productinnovatie, eco-commitment, arbeidsverhoudingen en inspanningen van de gemeenschap.

Wizz Air werd in 2003 opgericht en groeide onder leiding van CEO József Váradi uit tot de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij in Europa en de toonaangevende lagekostenmaatschappij in Centraal- en Oost-Europa. Wizz Air heeft lokale economieën een boost gegeven, de werkgelegenheid doen tonemen en jaar na jaar recordbrekende winstcijfers neergezet. Hiermee onderstreepte WIZZ  zijn ongeëvenaarde veerkracht in de uiterst concurrentiële Europese luchtvaartmarkt. De groeistrategie van Wizz Air heeft ertoe geleid dat beurswaarde sinds de beursintroductie in 2015 meer dan verdrievoudigde. Bovendien heeft de luchtvaartmaatschappij het best presterende luchtvaartaandeel ter wereld, met een rendement van 31,6% op één jaar. Wizz Air zet zich ook sterk in voor het milieu, de mensen en diversiteit.

József Váradi, Chief Executive Officer van Wizz Air, zei: “We voelen ons vereerd dat we de allereerste ultra-low-cost luchtvaartmaatschappij zijn die deze prijs in ontvangst mag nemen. WIZZ werd opgericht met als doel een toekomst te bouwen waarin iedereen de vrijheid heeft om te reizen. Deze award toont duidelijk aan dat lage prijzen kunnen worden aangeboden samen met het leveren van een uitstekende klantenservice en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten. In de afgelopen jaren hebben we recordgroeicijfers behaald, alsook een winstgevendheid die nog nooit zo hoog is geweest. Onze uitstekende financiële prestaties en onze continue focus op de drie fundamentele pijlers van ons bedrijf - milieu, mensen en economie - effenen de weg naar ons doel van 300 vliegtuigen tegen 2027. Met deze vloot waarmee zullen wij blijven innoveren en onze milieu- en kostenefficiëntie verhogen.”

"Wizz Air verdient het om uitgeroepen te worden tot ‘luchtvaartmaatschappij van 2020’. We feliciteren József en zijn team met hun innovatie en passie voor het waarmaken van hun mantra om een toekomst op te bouwen waarin iedereen de vrijheid heeft om te reizen", aldus Karen Walker, hoofdredacteur bij ATW.

*De CO2-uitstoot van Wizz Air was in januari 2020 de laagste van alle Europese luchtvaartmaatschappijen (58,9 gram per km per passagier)

 

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa. WIZZ biedt meer dan 700 routes vanuit 25 vliegbasissen en verbindt 155 bestemmingen in 45 landen. Bij Wizz Air zijn meer dan 5000 mensen aan de slag. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij bijna 40 miljoen passagiers. De vloot telt 121 Airbus-toestellen. Aan boord van de A320's zijn er 180 stoelen, de A321's hebben 230 zitplaatsen en de A321neo-vliegtuigen zijn uitgerust met 239 stoelen. Volgens de meest recente gegevens van de Zwitserse luchtvaartdataprovider CH-Aviation is de Wizz Air-vloot een van de jongste ter wereld.

Wizz Air is genoteerd op de London Stock Exchange onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft Operational Safety Audit (IOSA) van IATA (International Air Transport Association), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. WIZZ werd onlangs uitgeroepen tot een van de tien veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld door airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en -product, en tot ook uitgeroepen tot “2020 - Airline of the Year” door Air Transport Awards, dat de best presterende carriers van het jaar eert.

Omtrent Aviation Week Network
Aviation Week Network is de grootste aanbieder van multimedia-informatie en -diensten voor de luchtvaart-, ruimtevaart- en defensie-industrie en bedient 1,7 miljoen professionals over de hele wereld. Professionals uit de industrie vertrouwen op Aviation Week Network om hen te helpen de markt te begrijpen, beslissingen te nemen, trends te voorspellen, contact te leggen met mensen en zakelijke opportuniteiten te grijpen. Tot de klanten behoren 's werelds toonaangevende fabrikanten en leveranciers in de lucht- en ruimtevaart, luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, zakenluchtvaartexploitanten, strijdkrachten, overheden en andere organisaties. Aviation Week Network is onderdeel van Informa Markets, een divisie van Informa PLC.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air