WIZZ AIR BREEKT NIEUW RECORD

30 MILJOEN PASSAGIERS VERVOERD IN DE LAATSTE 12 MAANDEN

Wizz Air, een van Europa's snelstgroeiende luchtvaartmaatschappijen en de grootste lagekostenmaatschappij in Midden- en Oost-Europa, maakte zijn recentste vervoersstatistieken bekend en stelde vast dat er een nieuw passagiersrecord werd gevestigd in de geschiedenis van het bedrijf. In de voorbije 12 maanden werden namelijk meer dan 30 miljoen passagiers geteld. Wizz Air’s activiteiten namen in vergelijking met dezelfde periode een jaar vroeger toe met 24%.

Wizz Air is begin maart van start gegaan met de grootste operationele expansiebeweging sinds zijn bestaan. Het aantal wekelijkse vluchten wordt verhoogd tot ruim 700 wekelijkse vluchten. Gedurende 17 weken worden ook nog eens 21 Airbus-toestellen geleverd.

Amper 8 weken ver heeft Wizz Air al 34 nieuwe routes geopend en drie nieuwe bestemmingen aan zijn netwerk toegevoegd: Athene, Kharkiv (Oekraïne) en Wenen. De luchtvaartmaatschappij blijft verder investeren en ondersteunt de ontwikkeling van de lokale economieën door de markt te stimuleren en nieuwe banen te creëren. Acht nieuwe Airbus-vliegtuigen werden inmiddels gebaseerd in het Verenigd Koninkrijk, Polen en Hongarije.

De snelle uitbreiding van de activiteiten van Wizz Air zorgt voor vluchten die waar voor hun geld bieden, een maximale keuze voor de klanten en een eenvoudig online reserveringssysteem, waarmee men reizen kan plannen naar meer dan 140 bestemmingen in Europa en daarbuiten.

Wizz Air moedigt zijn klanten aan om de snelle ontwikkeling te vieren door #WIZZaroundEurope te volgen op sociale media. Op die manier kunnen trouwens mooie prijzen gewonnen worden. Tot nu toe hebben ruim 15 WIZZ-klanten vouchers gewonnen, goed voor een waarde van meer dan 8000 euro, waarmee de winnaars WIZZ-bestemmingen naar keuze kunnen verkennen.

"We zijn enorm trots dat wij met dit passagiersrecord opnieuw een belangrijke mijlpaal in het succesverhaal van WIZZ hebben bereikt. In de voorbije 12 maanden hebben meer dan 30 miljoen passagiers gebruik gemaakt van WIZZ's voordelige vluchten", aldus Sorina Ratz, waarnemend hoofd Corporate Communications bij Wizz Air. "We blijven één van de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappijen in Europa, met ieder jaar een sterke en consistente tweecijferige groei. Onze crews staan klaar om onze klanten met een glimlach te verwelkomen."

 

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 600 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 141 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 96 vliegtuigen van de Airbus A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn meer dan 4000 mensen aan de slag. In de voorbije 12 maanden vervoerde WIZZ meer dan 30 miljoen passagiers.

WIZZ biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 20 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk 10 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Iasi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd uitgeroepen tot ‘Europese luchtvaartmaatschappij van 2017’ door Aviation 100, een toonaangevende publicatie die jaarlijks de beste presteerders in de luchtvaartsector bekroont.
www.wizzair.com

Sorina Ratz

Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air