WIZZ AIR BOUWT EEN NIEUW CREWTRAININGCENTRUM

Wizz Air, een van de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappijen in Europa en de grootste lagekostenmaatschappij in Midden- en Oost-Europa, zal tegen eind 2018 een nieuw opleidingscentrum voor vliegend personeel openen. Het gebouw zal twee gloednieuwe vluchtsimulatoren huisvesten, alsook een fixed base-simulator, een nieuwe Cabin Emergency Evacuation Trainer en een brandweertrainingtoestel.

Gezien de luchtvaartmaatschappij in Europa jaarlijks met meer dan 20% groeit en de WIZZ-vloot in het komende decennium zal verdrievoudigen, kan Wizz Air met het nieuwe opleidingscentrum zijn trainingscapaciteit verhogen tot 100 bemanningsleden per dag (later zelfs tot meer dan 250 per dag) met behoud van de hoogste normen.

Het opleidingscentrum is vlakbij Budapest Liszt Ferenc International Airport gevestigd. Het zal het grootste luchtvaarttrainingscentrum in de regio zijn en één van de meest geavanceerde in Centraal- en Oost-Europa. Het gebouw wordt op een efficiënte en milieuvriendelijke manier opgetrokken en uitgerust met de nieuwste beschikbare technologieën. Naast de drie vluchtsimulators en de cabinetrainer, omvat het 3800 m2 grote gebouw 14 trainingsruimten, een kantoorruimte, een grote lobby en een gemeenschappelijke relaxruimte. Er werd bij het ontwerp ervan rekening gehouden met de nodige flexibiliteit en ruimte voor de toekomst want in het gebouw kunnen nog meer simulators of trainingslokalen worden geïnstalleerd.

Diederik Pen, Executive Vice President en Chief Operations Officer bij Wizz Air, zei: "Tegen eind 2018 hebben we meer dan 1000 piloten en 2000 cabinepersoneelsleden, die regelmatig worden bijgeschoold. Deze aantallen zouden over goed 10 jaar kunnen verdrievoudigen als gevolg van de uitbreiding van Wizz Air. Het nieuwe gebouw zal onze opleidings- en aanwervingsmogelijkheden verbeteren, ons toelaten om te voldoen aan de hoogste trainingsstandaarden en tegelijkertijd de snelle groei van ons bedrijf verzekeren."

De twee nieuwe Airbus A320 Full Flight Simulators worden geleverd door CAE, wereldwijd een toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in trainingsoplossingen in de burgerluchtvaart. CAE zal de komende 10 jaar ook instaan voor de werking en het onderhoud van de trainingstoestellen.

"We zijn er trots op Wizz Air te ondersteunen bij de training van zijn piloten en de werking van de trainingstoestellen," zei Nick Leontidis, Voorzitter van CAE Groep, Civil Aviation Training Solutions. "We zijn verheugd dat we onze samenwerking met Wizz Air kunnen voortzetten en de ontwikkeling van WIZZ kunnen ondersteunen met onze uitgebreide trainingsoplossingen."

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 600 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 141 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 96 vliegtuigen van de Airbus A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn meer dan 4000 mensen aan de slag. In 2017 vervoerde WIZZ 28,2 miljoen passagiers.

WIZZ biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 20 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk 10 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Iasi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd uitgeroepen tot ‘Europese luchtvaartmaatschappij van 2017’ door Aviation 100, een toonaangevende publicatie die jaarlijks de beste presteerders in de luchtvaartsector bekroont.

Sorina Ratz

Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air