WIZZ AIR BLIJFT OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN HELPEN

NOG GRATIS STOELEN BESCHIKBAAR OP VLUCHTEN VANUIT BUURLANDEN

Wizz Air heeft voor Oekraïense vluchtelingen nog een aanzienlijk aantal stoelen aan nultarief* beschikbaar op vluchten die vertrekken vanuit Polen, Slowakije, Hongarije en Roemenië. De luchtvaartmaatschappij heeft de reisperiode voor deze gratis stoelen verlengd tot 10 april 2022.

Er nog steeds heel wat stoelen aan nultarief op o.a. vluchten vanuit Boedapest, Gdansk, Krakau en Katowice. Hoewel bepaalde routes of data meer in trek zijn dan andere, en daardoor al uitverkocht zijn, blijft Wizz Air de boekingen opvolgen en stelt het bedrijf - waar mogelijk - nieuwe stoelen open. De luchtvaartmaatschappij zet ook grotere vliegtuigen en extra vluchten in vanuit de buurlanden van Oekraïne om op die manier zoveel mogelijk Oekraïense vluchtelingen te helpen.

Wizz Air vliegt o.a. vanuit Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Iasi, Suceava, Timisoara, Warschau en Wenen naar Charleroi. Vanuit o.a. Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Krakau, Lublin, Poznan, Rzeszów, Warschau en Wroclaw vliegt de luchtvaartmaatschappij naar Eindhoven.

Aan Oekraïense vluchtelingen biedt WIZZ ook twee rescue-tarieven** aan: een van 29,99 euro op alle routes behalve die naar de Verenigde Arabische Emiraten, IJsland en de Canarische Eilanden), en een van 69,99 euro voor alle vluchten naar de V.A.E., IJsland en de Canarische Eilanden. Wizz Air raadt ook aan om de website te bezoeken, aangezien er mogelijk nog lagere tarieven beschikbaar zijn. WIZZ wil dat alle Oekraïense vluchtelingen toegang hebben tot betaalbaar reizen, ongeacht waar ze zich in deze moeilijke tijden bevinden.

József Váradi, CEO van Wizz Air: "Onze harten zijn bij het Oekraïense volk. Wizz Air heeft al heel wat vluchtelingen kunnen helpen en we zetten ons initiatief tot 10 april voort in de hoop dat zoveel mogelijk mensen snel naar een veilige plek kunnen. Heel wat van onze medewerkers doen humanitair werk en als bedrijf willen we eveneens onze maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen."

Oekraïense vluchtelingen die met Wizz Air willen reizen, dienen naar www.wizzair.com/#/rescue te surfen. De nul- en rescue-tarieven zijn beschikbaar voor reizen tot 10 april 2022. Om voor deze speciale tarieven in aanmerking te komen, moeten de reizigers hun Oekraïens paspoortnummer invoeren op het moment van reservering. Ze moeten hun paspoort ook tonen bij de check-in.

We raden al onze klanten aan om minstens drie uur vóór vertrek op de luchthaven te zijn, zodat er voldoende tijd is voor de check-in, de veiligheidscontrole en de gezondheids- en veiligheidsprocedures. We raden onze klanten ook aan om te controleren of ze over de nodige reisdocumenten beschikken, bijvoorbeeld een geldig paspoort en een geldig visum. Bezoek de officiële website van het land van bestemming voor de recentste reisdocumenten-informatie.

Over Wizz Air
Wizz Air, de snelst groeiende Europese lagekostenmaatschappij, heeft een vloot die bestaat uit 149 Airbus A320’s en A321’s. Een team van toegewijde professionals zorgt voor een uitstekende service en zeer lage tarieven. Tijdens het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2020 vervoerde Wizz Air ruim 40 miljoen passagiers. Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ.

 

*Gratis stoelen: er zijn 100.000 tickets aan een prijs van 0 EUR beschikbaar voor geselecteerde vluchten tot 10 april 2022, zolang de voorraad strekt. Eén handbagage (max. 40x30x20cm) is inbegrepen. Trolleys en ingecheckte bagage zijn onderhevig aan extra kosten. De prijs is enkel van toepassing op boekingen gemaakt via www.wizzair.com/#/rescue.

**In verband met de tarieven van 29,99 EUR en 69,99 EUR: enkele reis, inclusief administratiekosten. Eén handbagage (max. 40x30x20cm) is inbegrepen. Trolleys en ingecheckte bagage zijn onderhevig aan extra kosten. De prijs is enkel van toepassing op boekingen gemaakt via www.wizzair.com/#/rescue.

Christie Rawlings

Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air