WIZZ AIR BETAALT DANKZIJ EEN GEAUTOMATISEERD REFUNDSYSTEEM 95% VAN DE RESTITUTIEVERZOEKEN BINNEN DE WEEK

Hoewel Wizz Air, de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij in Europa, vorig jaar het aantal restitutieverzoeken zag toenemen met zo’n 3000 procent in vergelijking met 2019, verwerkt de lagekostenmaatschappij ruim 95% van de refundaanvragen toch steeds binnen de week. Dat is in grote mate te danken aan het geautomatiseerde en eenvoudige restitutieproces dat in mei van vorig jaar op poten werd gezet om het hoofd te kunnen bieden aan de tsunami van vluchtannuleringen als gevolg van de Covid19-pandemie.

Passagiers van wie de vlucht geannuleerd is, hebben drie opties.  Ofwel kunnen ze hun reis gratis omboeken, ofwel krijgen ze het 100% van het betaalde bedrag teruggestort via hun krediet- of debetkaart. Ze kunnen echter ook kiezen om 120% van de oorspronkelijk betaalde ticketprijs te laten restitueren in de vorm van een vliegtegoed.  Passagiers kunnen de terugbetaling heel eenvoudig aanvragen via hun account op de Wizz Air-website of door de link te volgen die ze van de Wizz Air in een e-mail hebben ontvangen.

Wizz Air moedigt reizigers aan om rechtstreeks via de website of de app van de luchtvaartmaatschappij te boeken. Op die manier kunnen eventuele terugbetalingen heel snel verwerkt worden. Wanneer een passagier een reservering heeft gemaakt via een online reisboekingsplatform, is dat iets moeilijker. In dat geval is niet de passagier maar wel het platform via dewelke de tickets zijn gekocht de eigenaar van de reservering. Wizz Air kan dan namelijk geen rechtstreeks contact met de passagier opnemen in verband met de mogelijke restitutieopties. Het gevolg is dat de refund van een ticket langer op zich kan laten wachten. Passagiers die via een internetreisplatform hebben geboekt, dienen met andere woorden te vertrouwen op de snelheid van actie van het online reisboekingsplatform. Deze ticketingwebsites hebben elk hun eigen methode om restitutieverzoeken af ​​te handelen. Deze vallen echter buiten de invloed en controle van Wizz Air.

In deze onzekere tijden kan de WIZZ-passagier ook kiezen voor extra bescherming en maximale flexibiliteit door de WIZZ Flex-optie aan een vliegticket toe te voegen. Hiermee kan een boeking probleemloos gewijzigd worden. Passagiers kunnen hun vlucht tot 3 uur vòòr het vertrek kosteloos annuleren en krijgen 100% van het betaalde tarief onmiddellijk gerestitueerd als vliegkrediet. Ze kunnen ook onbeperkt van vliegdatum en bestemming wijzigen.

Zsuzsa Poos, Chief Customer & Marketing Officer van Wizz Air, zei: “Bij WIZZ willen wij de beste klantenervaring bieden. Daarom hebben we bij de aanvang van de pandemie veel geïnvesteerd in de automatisatie van het terugbetalingsproces. Ingeval een vlucht geannuleerd wordt, reageert Wizz Air ten aanzien van de passagier en in vergelijking met tal van andere Europese luchtvaartmaatschappijen veel fairder en sneller. We zijn heel trots dat we erin slagen om 95% van de restitutieverzoeken in amper zeven dagen te verwerken.  We zullen blijven investeren in technologie om het restitutieproces zo vlot en intuïtief mogelijk te laten verlopen, want wij willen dat onze klanten zonder zorgen kunnen reizen."
www.wizzair.com

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de snelst groeiende lagekostenluchtvaartmaatschappij van Europa. Tijdens het vorige boekjaar dat eindigde op 31 maart 2020 vervoerde de luchtvaartmaatschappij 40 miljoen passagiers. De vloot telt op dit ogenblik 136 Airbus A320- en A321-toestellen. De gemiddelde vliegtuigleeftijd bedraagt 5,4 jaar. Wizz Airs CO2-uitstoot is de laagste van alle Europese luchtvaartmaatschappijen (57,2 gram/km/passagier in 2019). Wizz Air heeft nog 268 vliegtuigorders uitstaan voor de ultramoderne Airbus A320neo-reeks. De luchtvaartmaatschappij wil namelijk tegen 2030 haar ecologische voetafdruk per passagier met 30% verkleinen.

Vanuit Eindhoven telt 27 Wizz Air-bestemmingen: Belgrado, Boedapest, Boekarest, Bourgas, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Krakau, Larnaca, Lublin, Milaan, Poznan, Rzeszów, Riga, Sarajevo, Skopje, Sofia, Tirana, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw. Vanuit Brussels South Charleroi Airport biedt WIZZ vluchten aan naar 15 bestemmingen: Bacău, Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Iasi, Ljubljana, Sarajevo, Skopje, Sofia, Timisoara, Tirana, Varna, Warschau en Wenen.

Wizz Air is een luchtvaartmaatschappij met kredietbeoordeling van beleggingskwaliteit. Het bedrijf is beursgenoteerd op de London Stock Exchange onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. WIZZ werd uitgeroepen tot een van de tien veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld door airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en -product, en tot ook uitgeroepen tot “2020 - Airline of the Year” door ATW.

Andras Rado

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air