STEPHEN JONES BENOEMD TOT EXECUTIVE VICE PRESIDENT & DEPUTY CHIEF EXECUTIVE OFFICER VAN WIZZ AIR

Wizz Air Holdings Plc, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa, deelt mee dat Stephen Jones benoemd werd tot Executive Vice President & Deputy Chief Executive Officer van de vennootschap. Zijn benoeming treedt later dit jaar in voege. Als Executive Vice President en Deputy Chief Executive Officer zal hij rapporteren aan de CEO. Hij zal ook deel uitmaken van het directiecomité van Wizz Air. Hij wordt verantwoordelijk voor de commerciële, marketing- en IT-organisaties van Wizz Air. De Chief Commercial Officer, Chief Marketing Officer en Head of Information Technology zullen aan hem rapporteren. Deze benoeming is ook een belangrijk onderdeel van opvolgingsplanning binnen de Raad van Bestuur.

Stephen Jones is zowel een onderdaan van Nieuw-Zeeland als van het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2013 was hij Chief Strategy, Network & Alliances Officer bij Air New Zealand en verantwoordelijk voor de algemene strategie van de luchtvaartmaatschappij, de ontwikkeling van het netwerk, allianties en duurzaamheid. Hij leidde de geslaagde, kostenbewuste respons van Air New Zealand op de aanzienlijke binnenlandse concurrentie van low cost carriers en bewerkstelligde ook de turnaround van de internationale business van de luchtvaartmaatschappij, die te kampen had met hevige concurrentie van veel carriers uit Azië en het Midden-Oosten alsook van low cost carriers op de trans-Tasmaanse markt, een van de concurrentieelste markten ter wereld.

Stephen Jones vervoegde Air New Zealand in 2001. Hij was o.a. algemeen directeur van Freedom Air (de low cost carrier van Air New Zealand), algemeen directeur van de binnenlandse business unit en van de Tasmaanse & Pacific Islands business unit, evenals algemeen directeur verantwoordelijk voor investor relations en financiële planning naar aanleiding van de herkapitalisatie van de luchtvaartmaatschappij in 2003. Hij is momenteel ook voorzitter van de Star Alliance Management Board en het Star Alliance Strategy Committee.

Naar aanleiding van deze benoeming zei József Váradi, CEO van Wizz Air: "We zijn verheugd Stephen Jones te kunnen verwelkomen als Executive Vice President en Deputy Chief Executive Officer van Wizz Air. Stephens uitgebreide en succesrijke ervaring in tal van domeinen van het beheer van een luchtvaartmaatschappij is een aanzienlijke aanwinst voor het Leadership Team van ons bedrijf. Wizz Air groeit aan een hoog ritme, terwijl het op hetzelfde moment gefocust blijft op het leveren van een fantastische klantenervaring, het behoud van onze ultra-low cost basis om de onbetwiste kostenleider te worden onder de Europese luchtvaartmaatschappijen en een van de beste winstmarges in de sector te blijven bieden."

 

OVER WIZZ AIR
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 500 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 142 bestemmingen in 43 landen. De WIZZ-vloot telt 84 Airbus-toestellen van de A320-reeks (64 A320’s en 20 A321’s). Elke A320’s telt 180 stoelen, de A321’s bieden plaats aan 230 reizigers. Bij Wizz Air zijn ruim 3300 mensen aan de slag. In de 12 maanden voorafgaand aan 31 maart 2017 vervoerde WIZZ ruim 23,6 miljoen passagiers.

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 21 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Brno, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Wizz Air vliegt tevens van Maastricht naar Katowice en van Groningen naar Gdansk. Vanuit Brussels South Charleroi Airport vliegt Wizz Air naar Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Gdansk, Ljubljana, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs met de ticker WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd recent door de redacteurs van Air Transport World, een van de toonaangevende luchtvaarttijdschriften in de wereld, uitgeroepen tot “Value Airline of the Year 2016” en door Center for Aviation (CAPA), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van luchtvaartmarktinformatie tot "Low Cost Airline of the Year 2016".

Tamara Vallois

Head of Communications, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air