SENIOR MANAGEMENT UPDATE – BENOEMING VAN EEN CHIEF FINANCIAL OFFICER EN CHIEF TECHNICAL OFFICER BIJ WIZZ AIR

Wizz Air Holdings Plc, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa, deelt mee dat twee leden van het management benoemd werden tot lid van het directiecomité van Wizz Air.

Iain Wetherall, momenteel hoofd van Financial Planning & Control en Investor Relations, wordt met ingang van 1 augustus 2017 bevorderd tot Chief Financial Officer. Als Chief Financial Officer zal Iain rapporteren aan de CEO van het bedrijf. Hij wordt verantwoordelijk voor de boekhouding, fiscale aspecten, financiële planning en controlling, vlootaankoop, corporate finance en de aankooporganisatie. Hij vervoegde Wizz Air in juli 2011 als Head of Corporate Finance. Na de beursgang in 2015, leidde hij ook de afdeling Investor Relations van de vennootschap alvorens hij zijn huidige functie opnam in september 2016. Iain is bedrijfsrevisor en houder van een Advanced Treasury Diploma van de Association of Corporate Treasurers, een Securities & Investments diploma van het Chartered Institute for Securities and Investments. Hij was tevens Securities vertegenwoordiger, geaccrediteerd door de Securities and Futures Authority (nu Financial Conduct Authority). Vooraleer hij aan de slag ging bij Wizz Air, deed Iain ervaring op inzake tax & treasury, corporate finance, fusies en overnames, accounting, audit, corporate governance, interne controle en consulting bij verschillende bedrijven zoals Koninklijke Ahold, PricewaterhouseCoopers, KPMG en Singer & Friedlander Bank Limited.

Heiko Holm, die momenteel Head of Technical Services is, wordt bevorderd tot Chief Technical Officer van Wizz Air. Hij zal rapporteren aan Diederik Pen, Executive Vice President & Chief Operations Officer. Aan het ritme dat de vloot van Wizz Air blijft groeien, stijgen de technische en operationele complexiteit verbonden aan het aantal vliegtuigen en verhogen ook de multi-base activiteiten. Om ervoor te zorgen dat Wizz Air voldoende voorbereid op de toekomst, werd de nieuwe functie van Chief Technical Officer gecreëerd binnen het Leadership Team van Wizz Air. De Chief Technical Officer blijft postholder voor luchtwaardigheid alsook Accountable Manager voor de Part 145 onderhoudsorganisatie. Heiko studeerde af aan de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen in Hamburg als ingenieur gespecialiseerd in vliegtuigbouw en -ontwerp. Hij bouwde een succesvolle carrière uit bij Lufthansa Technik en werd uiteindelijk Director of Operations bij Lufthansa Technik in het Chinese Shenzhen. Daarna vervoegde hij Wizz Air. Zijn benoeming gaat in op 1 augustus 2017.

József Váradi, Chief Executive Officer van Wizz Air, verklaarde: “De bevordering van Iain Wetherall tot Chief Financial Officer en Heiko Holm als Chief Technical Officer zijn opnieuw voorbeelden van de planning van Wizz Airs toekomstige groei door extra capaciteit toe te voegen aan het senior management team, en tegelijk gebruik te maken van de grote talentenvijver in het bedrijf. Zowel Iain en Heiko hebben zich al bewezen als succesvolle leiders binnen Wizz Air en ze brengen elk een uitgebreide expertise mee. Ik kijk ernaar uit om met hen als leden van het Leadership Team samen te werken. Wizz Air groeit snel, maar om het op hetzelfde moment winstgevend te laten blijven moeten grote projecten geïmplementeerd worden, waaronder de introductie van een nieuw vliegtuigtype vanaf januari 2019, nl. de ultra-efficiënte Airbus A321NEO. Dit zal de kostenefficiëntie van WIZZ nog verhogen. Ons doel is namelijk om van Wizz Air de onbetwiste kostenleider onder de Europese luchtvaartmaatschappijen te maken.”

Tamara Vallois

Head of Communications, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air