RECORDAANTAL PASSAGIERS VOOR WIZZ AIR IN 2017

28 MILJOEN PASSAGIERS EN 24% GROEI IN 2017

Wizz Air, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij in Centraal- en Oost-Europa en één van de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappijen in Europa, heeft in 2017 een recordaantal passagiers vervoert, nl. meer dan 28 miljoen passagiers, ruim 24% meer dan in 2016. Vorig jaar werden ook 14 gloednieuwe vliegtuigen (13 Airbus A321’s en één Airbus A320) aan de vloot van Wizz Air toegevoegd, waardoor het totaal aantal vliegtuigen eind vorig jaar uitkwam op 88. Door de extra vliegtuigen nam ook het aantal directe banen bij de luchtvaartmaatschappij toe met 600. Wizz Air telt nu meer dan 3500 medewerkers op 27 luchthavens in 15 landen. Ook het routenetwerk van Wizz Air werd groter met zeven bijkomende luchthavens en meer dan 100 nieuwe routes. Het netwerk telt nu bijna 600 routes naar 145 bestemmingen in 44 landen.

WIZZ AIR IN BELGIE
In 2017 vervoerde Wizz Air meer dan 780.000 passagiers (+7%) op zijn lagetarievenroutes van en naar België. Vanaf de zomer van 2018 opent de luchtvaartmaatschappij de route tussen Charleroi en de Roemeense stad Sibiu. Met deze nieuwe route erbij, biedt Wizz Air op de routes van en naar België 900.000 stoelen te koop aan, die meer dan 580 lokale banen* in de luchtvaart-, transport-, horeca- en toerismesector ondersteunen. Wizz Air biedt nu vanuit Brussels South Charleroi Airport vluchten aan naar 9 bestemmingen in 6 landen.

WIZZ AIR IN NEDERLAND
In 2017 vlogen meer dan 1,3 miljoen reizigers op de Wizz Air-routes van en naar Nederland, goed voor een stijging van maar liefst 15 procent. Sinds juli van vorig jaar vliegt WIZZ ook tussen Eindhoven en Varna. Met de nieuwe route tussen Eindhoven en Iasi erbij, die vanaf juli 2018 wordt gevlogen, biedt Wizz Air dit jaar op de routes tussen Nederland en 21 bestemmingen in 9 landen meer dan 1,2 miljoen stoelen op te koop aan, die meer dan 1000 lokale banen* in de luchtvaart-, transport-, horeca- en toerismesector ondersteunen.  

ANDERE BELANGRIJKE MIJLPALEN
Een andere belangrijke mijlpaal vorig jaar was Wizz Airs grootste vliegtuigorder ooit voor de aankoop van 146 extra toestellen van de A320neo-reeks. Zodra de nieuwe overeenkomst bekrachtigd is door de aandeelhouders, moeten er nog in totaal 282 Airbus-toestellen geleverd worden. Hierdoor zal er tot eind 2026 een continue aanvoer zijn van vliegtuigen, die moeten dienen voor de vlootvernieuwing. Op die manier zal de vloot van WIZZ ook één van de jongste en meest efficiënte van Europa blijven.

Om de reiservaring van de klanten op een hoog peil te houden, mogen de Wizz-passagiers sinds enige tijd 50% meer handbagage aan boord nemen. Ook de website en de WIZZ-app werden gebruiksvriendelijker gemaakt. Daarnaast werden een aantal innovatieve producten zoals Fare Lock en Flexible Travel Partner gelanceerd om aan de klanten meer flexibiliteit te bieden.

József Váradi, CEO van Wizz Air, zei: “2017 was een heel belangrijk expansiejaar voor Wizz Air. We groeiden op alle vlakken en hebben WIZZ gepositioneerd als een van de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappijen van Europa. Tegelijk werden de funderingen gelegd voor verdere groei in het komende decennium. Ons lowcostmodel heeft zich bewezen. Met onze goedgetrainde, klantgerichte crews, onze jonge vloot en onze uitstekende waar-voor-je-geld diensten bevinden wij ons nu in een uitstekende positie om de favoriete carrier te worden van de reizigers uit alle landen vanwaar we vliegen.”

* Volgens de luchthavenorganisatie ACI is elk miljoen passagiers per jaar goed voor de creatie van 750 lokale jobs.

 

Over Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 550 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 145 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 88 Airbus-toestellen van de A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn meer dan 3500 mensen aan de slag. In 2017 vervoerde WIZZ 28,2 miljoen passagiers.

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 21 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport biedt Wizz Air 9 bestemmingen aan: Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd uitgeroepen tot “Europese luchtvaartmaatschappij van 2017” door Aviation 100, een toonaangevende publicatie die jaarlijks de beste presteerders in de luchtvaartsector erkent.

 

Bericht aan de redactie: rechtenvrije foto’s van o.a. vliegtuigen en bemanningen kunnen gedownload worden via www.wizzair.com/en-GB/press.

Gabor Vasarhelyi

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air