PRIMEUR: WIZZ AIR LANCEERT INTERACTIEVE REISPLANNINGSKAART

EEN GEBRUIKERSVRIENDELIJKE WEBSITE-FUNCTIE OM ROUTES EN CORONA-REISREGELS TE CHECKEN

Wizz Air, de snelstgroeiende en milieuvriendelijkste* luchtvaartmaatschappij van Europa, stelt de Travel Planning Map voor, een nieuwe en voortdurend bijgewerkte website-zoekfunctie die reizigers moet helpen bepalen naar welke WIZZ-bestemmingen ze op dat moment kunnen vliegen. Tegelijkertijd informeert deze zoekfunctie hen in verband met de COVID19-reisbeperkingen.

In deze onzekere tijden kunnen reizigers met deze tool actieve vliegroutes van Wizz Air en actuele reisregels checken aan de hand van een kleurcodesysteem. Men dient enkel op naam van de luchthaven van vertrek te klikken en dan een keuze te maken uit de beschikbare bestemmingen in het WIZZ-netwerk. Landen en luchthavens hebben een kleurcode afhankelijk van de beperkingen. Groen betekent dat er geen beperkingen zijn om het land binnen te komen, geel betekent dat er gedeeltelijke beperkingen zijn (test, quarantaine of verblijf) en rood is gelijk aan een volledig of gedeeltelijk inreisverbod.

Voor meer informatie aangaande de reisvoorschriften dient men op de routes te klikken. Dan komt een landspecifieke informatiepagina tevoorschijn met links naar websites van lokale overheden, nuttige reispagina's en eventuele verplichte formulieren die vóór vertrek moeten worden ingevuld.

De reisplanningskaart wordt dagelijks om 18.00 uur CET bijgewerkt. Wizz Air raadt reizigers aan om de inreisvereisten vóór vertrek te controleren, aangezien deze dagelijks kunnen wijzigen. De luchtvaartmaatschappij moedigt de passagiers ook aan om WIZZ Flex te kopen voor een totale gemoedsrust. Door WIZZ Flex aan een boeking toe te voegen, zijn passagiers er zeker van dat als de omstandigheden veranderen, of als ze gewoon op een andere datum of naar een andere bestemming willen reizen, ze gratis kunnen omboeken naar een WIZZ-vlucht naar keuze.

Zsuzsa Poos, Chief Customer & Marketing Officer bij Wizz Air, zei: “We besteden veel aandacht aan de verbetering van de klantervaring tijdens de hele boeking- en reisproces. Deze nieuwe zoekfunctie maakt het voor passagiers een stuk makkelijker om te bepalen waar ze wel en waar ze niet naartoe kunnen reizen. Wij zijn ervan overtuigd dat de Travel Planning Map de bezorgdheden inzake reizen deels zal wegnemen. Ons doel is eenvoudig: het leven aangenamer maken door betaalbare vluchten aan te bieden. Deze reisplanningskaart is een bijkomende manier waarop we deze belofte voor onze klanten trachten na te komen."

 

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa. Tijdens het vorige boekjaar dat eindigde op 31 maart 2020 vervoerde de luchtvaartmaatschappij 40 miljoen passagiers. De vloot telt op dit ogenblik 132 Airbus-toestellen. De A320’s hebben 180 zitplaatsen, de A321's 230 en de A321neo-vliegtuigen zijn uitgerust met 239 stoelen.

WIZZ vliegt vanuit Eindhoven naar Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Doncaster-Sheffield, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Krakau, Larnaca, Lublin, Milaan, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tirana, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw. Vanuit Brussels South Charleroi Airport biedt Wizz Air vluchten aan naar 14 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Ljubljana, Skopje, Sofia, Timisoara, Tirana, Warschau en Wenen.

Wizz Air is beursgenoteerd op de London Stock Exchange onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. WIZZ werd uitgeroepen tot een van de tien veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld door airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en -product, en tot ook uitgeroepen tot “2020 - Airline of the Year” door ATW.

 

* De CO2-uitstoot van Wizz Air was in 2019 de laagste van alle Europese luchtvaartmaatschappijen (57,2 gr/km/passagier).

Paulina Gosk

Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air