OOK LONDON GATWICK AIRPORT WORDT NIEUWE VLIEGBASIS VAN WIZZ AIR

STATIONERING VAN EEN NIEUW TOESTEL + EXTRA ROUTES NAAR GRIEKENLAND, ITALIE, SPANJE EN MALTA

Wizz Air, de milieuvriendelijkste luchtvaartmaatschappij van Europa*, opent binnenkort een nieuwe vliegbasis op Londen Gatwick. Naast Londen Luton en Doncaster Sheffield wordt Gatwick de derde vliegbasis van Wizz Air UK, de in Groot-Brittannië gevestigde luchtvaartmaatschappij van de groep. Er zal een Airbus A321 gestationeerd worden die vanaf 22 oktober 2020 naar vier vakantiebestemmingen zal vliegen (Athene, Napels, Lanzarote en Malta)

WIZZ streek voor het eerst neer in Gatwick in 2016. Sindsdien vervoerde de lagekostenmaatschappij bijna één miljoen passagiers. De aangekondigde uitbreiding zal in de regio voor 40 directe en meer dan 125 indirecte banen** zorgen.

Vorige week pas deelde Wizz Air ook mee dat het een nieuwe basis zal oprichten in Yorkshire. Doncaster Sheffield wordt namelijk de thuishaven van één Airbus A320. In oktober zullen vanuit die luchthaven zeven nieuwe routes aan het netwerk worden toegevoegd.

De nieuwe luchtlijnen vanuit Gatwick en Doncaster Sheffield maken integraal deel uit van de ontwikkelingsplannen van Wizz Air. Vanuit elf Britse luchthavens wordt op 119 routes gevlogen. Het nieuws in verband met de twee nieuwe bases in het Verenigd Koninkrijk volgt op de recente aankondigingen van WIZZ-basissen in Bacău, Dortmund, Lviv, Larnaca, Milaan-Malpensa, Tirana en Sint-Petersburg. Sinds april 2020 werden al meer dan 200 nieuwe routes geopend.

Wizz Air speelt een voortrekkersrol bij de heropstart van de luchtvaart in Europa. De maatschappij creëerde een nieuw, veilig vliegconcept waarbij gezondheids- en hygiënemaatregelen strikt worden toegepast. In alle Wizz Air-toestellen zijn HEPA-filters aanwezig. Die filteren 99,97% van de virussen en bacteriën in de lucht. De nieuwe procedures inzake social distancing, zorgen voor een veilige omgeving aan boord.  Niet-essentiële interactie en fysiek contact worden zoveel mogelijk vermeden. Op die manier kan WIZZ de passagiers in de beste omstandigheden ter bestemming brengen.

* De CO2-uitstoot van Wizz Air was in 2019 de laagste van alle Europese luchtvaartmaatschappijen (57,2 gr/km/passagier).
** ACI berekende dat één miljoen vervoerde passagiers zorgt voor de creatie van 750 jobs.

 

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa. Tijdens het vorige boekjaar dat eindigde op 31 maart 2020 vervoerde de luchtvaartmaatschappij ruim 40 miljoen passagiers. De vloot telt op dit ogenblik 126 Airbus-toestellen. De A320’s hebben 180 zitplaatsen, de A321's 230 en de A321neo-vliegtuigen zijn uitgerust met 239 stoelen.

WIZZ vliegt vanuit Eindhoven naar Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Krakau, Kutaisi, Larnaca, Lublin, Milaan, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tirana, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw. Vanuit Brussels South Charleroi Airport biedt Wizz Air vluchten aan naar 14 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Ljubljana, Skopje, Sofia, Timisoara, Tirana, Warschau en Wenen. Eerder dit jaar opende Wizz Air ook de lijn Brussels Airport (Zaventem) – Boedapest.

Wizz Air is beursgenoteerd op de London Stock Exchange onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. WIZZ werd uitgeroepen tot een van de tien veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld door airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en -product, en tot ook uitgeroepen tot “2020 - Airline of the Year” door ATW.

Paulina Gosk

Corporate Communications Manager, Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air