ONLINE BETALEN VOOR WIZZ AIR-VLUCHTEN KAN VOORTAAN OOK MET iDEAL

Wizz Air, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa, heeft vandaag aangekondigd dat het in haar eigen reservatiesysteem het iDEAL-protocol geïmplementeerd heeft. Dit betekent dat reizigers die via de WIZZ-website een vlucht willen boeken en aangesloten zijn bij een van de Nederlandse banken die iDEAL aanbieden, voortaan via deze Nederlandse betaalmethode hun ticket en aanverwante diensten online kunnen betalen.

Harry Drok, Head of E-Commerce van Wizz Air, onderstreept de gebruiksvriendelijke eigenschappen van iDEAL: “iDEAL is de populairste betaalmethode in Nederland waarmee consumenten online aankopen snel en veilig kunnen afrekenen in de vertrouwde internetbankieromgeving van de eigen bank. iDEAL wordt op dit ogenblik aangeboden door ABN AMRO, bunq, ING, Knab, Rabobank, de Volksbank (SNS, ASN Bank en Regiobank), Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers. Consumenten die internetbankieren bij deze banken, kunnen direct gebruik maken van iDEAL.”

Hij voegt eraan toe: “Met de introductie van de iDEAL-betaalmethode op de WIZZ-website komen wij tegemoet aan een veelgevraagde wens van onze reizigers. Op die manier verbeteren wij de ervaring van onze reizigers wanneer ze via onze website een vlucht boeken. iDEAL wordt automatisch aangeboden aan de passagiers die in euro betalen en die op de Wizz Air-website Nederlands als taal geselecteerd hebben of die een contactadres in Nederland hebben. De online overboeking gebeurt via de betaalprovider Adyen.”

De iDEAL-betaalmethode is een verzameling technische afspraken tussen banken en transactieverwerkers (een protocol) en geen centraal elektronisch betaalsysteem. iDEAL kan enkel gebruikt worden voor reservaties via de website van Wizz Air en dus niet voor boekingen via het WIZZ-call center. iDEAL is op grond van deze technische afspraken naadloos geïntegreerd in het internetbankieren van de banken. Het iDEAL-protocol zorgt bij de betaling van een ticket via de WIZZ-website voor een directe online overboeking van de bankrekening van een consument naar de bankrekening van Wizz Air. Het is direct duidelijk of de betaling al dan niet gelukt is en het ticket geboekt werd. 

Omtrent iDEAL
iDEAL is een merk van Currence, een eigenaar van de collectieve, nationale betaalproducten, die licenties en certificaten voor deze producten verschaft aan banken en toeleveranciers in het betalingsverkeer in Nederland. De missie van Currence is enerzijds het faciliteren van marktwerking en creëren van transparantie in het collectieve betalingsverkeer in Nederland; en anderzijds het behouden en verder ontwikkelen van de kwaliteit, veiligheid en efficiency van de collectieve betaalproducten. Volgens een recent uitgevoerd onderzoek door EMERCE is iDEAL in Nederland de meest gewaardeerde betaalmethode. 

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt vluchten aan op meer dan 500 routes vanuit 28 vliegbasissen, en verbindt 138 bestemmingen in 40 landen. De vloot telt 78 Airbus-toestellen van het type A320 en A321. De A320’s bieden elk plaats aan 180 passagiers en de A321 aan 230 reizigers. Bij Wizz Air zijn ruim 3000 mensen aan de slag. In 2016 vervoerde WIZZ ruim 23 miljoen passagiers.

Wizz Air biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 20 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Brno, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Katowice, Kaunas, Lublin, Nis, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Timisoara, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau en Wroclaw). Wizz Air vliegt tevens van Maastricht naar Katowice en van Groningen naar Gdansk. Vanuit Brussels South Charleroi Airport vliegt Wizz Air naar Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Gdansk, Ljubljana, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs met de ticker WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd recent door de redacteurs van Air Transport World, een van de toonaangevende luchtvaarttijdschriften in de wereld, uitgeroepen tot “Value Airline of the Year 2016” en door Center for Aviation (CAPA), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van luchtvaartmarktinformatie tot "Low Cost Airline of the Year 2016".

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air