NIEUWE ZOMERVLIEGROUTE TUSSEN EINDHOVEN EN BOURGAS (BULGARIJE)

WIZZ AIR RICHT SEIZOENSBASIS OP AAN DE ZWARTE ZEE

Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat het een nieuwe seizoensbasis zal openen aan de Zwarte Zee. Tussen 10 juni en 12 september 2021 zal de lagekostenmaatschappij een Airbus A320 baseren op de luchthaven van Bourgas in Bulgarije. In juni zullen zeven nieuwe routes worden geopend. Een daarvan is een verbinding met Eindhoven. Bourgas is de 27ste WIZZ-bestemming vanuit Eindhoven en de derde naar Bulgarije (na Sofia en Varna).

Wizz Air is in Bulgarije actief sedert 2005. Intussen is de lagekostenmaatschappij marktleider in Bulgarije. Wizz Air heeft de voorbije 16 jaar bijna 19 miljoen passagiers van en naar Bulgarije vervoerd en gaat zijn activiteiten in dat land dus binnenkort nog verder uitbreiden. De nieuwe Airbus A320 zal ingezet worden op zeven nieuwe routes die Bourgas verbindt met Dortmund (Duitsland), Eindhoven, Kiev (Oekraïne), Liverpool (VK), Poznan (Polen), Tel Aviv (Israël) en Turku (Finland). Verwacht wordt dat de nieuwe verbindingen een flinke boost zullen geven aan de lokale economie en de toeristische sector.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 34,99EUR** via wizzair.com of via de mobiele app van de luchtvaartmaatschappij.

WIZZ AIRS NIEUWE ROUTE

Route

Vluchtdagen

Prijzen vanaf**

Startdatum

Eindhoven – Bourgas

woensdag, zondag

34,99EUR

13 juni 2021

Omtrent Wizz Air
Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa. Tijdens het vorige boekjaar dat eindigde op 31 maart 2020 vervoerde de luchtvaartmaatschappij 40 miljoen passagiers. De vloot telt op dit ogenblik 136 Airbus A320- en A321-toestellen. De gemiddelde leeftijd van de vloot bedraagt 5,4 jaar. Wizz Airs CO2-uitstoot is de laagste van alle Europese luchtvaartmaatschappijen (57,2 gr / km / passagier in 2019). Wizz Air heeft nog 268 vliegtuigorders uitstaan voor de ultramoderne Airbus A320neo-reeks. De luchtvaartmaatschappij wil namelijk tegen 2030 haar ecologische voetafdruk per passagier met 30% verkleinen.

Vanuit Eindhoven telt 27 Wizz Air-bestemmingen: Belgrado, Boedapest, Boekarest, Bourgas, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Krakau, Larnaca, Lublin, Milaan, Poznan, Rzeszów, Riga, Sarajevo, Skopje, Sofia, Tirana, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw. Vanuit Brussels South Charleroi Airport biedt WIZZ vluchten aan naar 15 bestemmingen: Bacău, Boedapest, Boekarest, Chisinau, Cluj-Napoca, Iasi, Ljubljana, Sarajevo, Skopje, Sofia, Timisoara, Tirana, Varna, Warschau en Wenen.

Wizz Air is een luchtvaartmaatschappij met kredietbeoordeling van beleggingskwaliteit. Het bedrijf is beursgenoteerd op de London Stock Exchange onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. WIZZ werd uitgeroepen tot een van de tien veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld door airlineratings.com, 's werelds enige ratingagentschap voor luchtvaartveiligheid en -product, en tot ook uitgeroepen tot “2020 - Airline of the Year” door ATW.
 

* Prijs enkele reis, inclusief administratiekosten. Een handbagage (max. 40x30x20cm) is inbegrepen. Trolleybag en elk stuk ingecheckte bagage zijn onderhevig aan een toeslag. De prijs is alleen van toepassing op boekingen via wizzair.com en de mobiele WIZZ-app. Het aantal zitplaatsen aan de aangegeven prijzen is beperkt.

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air