100STE AIRBUS VOOR WIZZ AIR

ONTHULLING SPECIALE LOOK EN LANCERING VAN DE WIZZ-STICHTING

Wizz Air, een van de snelstgroeiende Europese luchtvaartmaatschappijen en de leidende lagekostenmaatschappij in Midden- en Oost-Europa, viert vandaag een unieke mijlpaal, nl. de levering van het 100ste vliegtuig. Het nieuwe WIZZ-vliegtuig, een A321, werd getooid met een speciale look. TegTegelijk werd de WIZZ Foundation boven de doopvont gehouden. Deze stichting zal actief zijn op vier verschillende domeinen: gezondheid, onderwijs, kinderopvang en noodhulp.

Amper 14 jaar na de aanvang van de activiteiten telt de vloot van Wizz Air 100 vliegtuigen. Wizz Air zal zijn netwerk blijven ontwikkelen en achtergestelde markten met de laagste tarieven stimuleren. WIZZ streeft ernaar om een van de vijf beste luchtvaartmaatschappijen in Europa te worden. De toekomstplannen van Wizz Air worden onderstreept door vaste bestellingen voor nog 268 nieuwe toestellen die tegen het einde van 2026 zullen geleverd worden. De vloot zal dan bijna 300 vliegtuigen tellen en de maatschappij zal dan jaarlijks 100 miljoen passagiers vervoeren en 10.000 medewerkers tellen. Dankzij een sterke focus op digitalisering zal Wizz Air nog klantgerichter worden en nog efficiënter worden.

De moderne WIZZ-vloot heeft een gemiddelde leeftijd van slechts 4,6 jaar. Dit is een fantastische troef in het ultralowcostmodel van de luchtvaartmaatschappij, samen met de kenmerken van de baanbrekende Airbus A321, het efficiëntste vliegtuig met één gangpad. Dankzij het grotere aantal stoelen ten opzichte van de Airbus A320 is de A321 efficiënter en milieuvriendelijker. De A321ceo levert, in vergelijking met de Airbus A320ceo, een kostenbesparing van 10%. Tegen 2023 zal 75% van de Wizz Air-passagiers met een Airbus A321 vliegen. Een verdere stapsgewijze verandering start in 2019, wanneer WIZZ de eerste van 256 Airbus A320neo-familievliegtuigen in ontvangst neemt. Dit toestel met motoren van de nieuwste generatie zal een extra kostenbesparing van 10% opleveren in vergelijking met zelfs de huidige Airbus A321ceo. Het vliegtuig wordt aangedreven door Pratt & Whitney PW1100G-JM-motoren, de meest milieuvriendelijke en stilste motor in zijn klasse, die een minimaal brandstofverbrandingsvoordeel van 16% zal opleveren in vergelijking met de A321ceo.

József Váradi, Chief Executive Officer van Wizz Air, zei: "Toen we in 2004 met Wizz Air van start gingen, wisten we dat onze luchtvaartmaatschappij het leven van veel mensen zou veranderen. Wij hebben vliegen voor meer mensen dan ooit tevoren betaalbaar gemaakt. Onze absolute doel is het bereiken van de laagst mogelijke bedrijfskosten en daarmee ook  de laagste tarieven bieden. Nog meer indrukwekkende groei ligt voor de hand, nu we uitkijken naar de levering begin 2019 van de Airbus A320neo-reeks. Met de steun van onze langetermijnpartners Airbus en Pratt & Whitney, en dankzij  onze onlangs toegekende kredietwaardigheidsratings, willen wij de onbetwiste lagekostenleider worden en deel uitmaken van een van de top 5 van de luchtvaartmaatschappijen in Europa.”

"Wizz Air nam 14 jaar geleden zijn eerste Airbus in gebruik. Tegenwoordig is WIZZ een echt succesverhaal en we zijn er trots op dat we hierbij een belangrijke rol hebben gespeeld, door de meest efficiënte vliegtuigen met de laagste bedrijfskosten te leveren in combinatie met een onovertroffen zitcomfort aan boord”, aldus Eric Schulz, Chief Commercial Officer van Airbus.

"Onze V2500-motoren maken sedert 2004 deel uit van de toestellen van Wizz Air en we zijn vereerd dat wij ook het 100ste vliegtuig mogen aandrijven", zei regional vice president for Europe, Russia and CIS bij Pratt & Whitney. "We kijken er naar uit om onze samenwerking met WIZZ nog vele jaren voort te zetten."

 

Omtrent Wizz Air

Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 600 routes vanuit 27 vliegbasissen, en verbindt 141 bestemmingen in 44 landen. De WIZZ-vloot telt 100 vliegtuigen van de Airbus A320-reeks (zowel A320’s als A321’s). Bij Wizz Air zijn meer dan 4000 mensen aan de slag. In de 12 maanden voorafgaand aan 31 maart 2018 vervoerde WIZZ 29,6 miljoen passagiers.

WIZZ biedt vanuit Eindhoven vluchten aan naar 20 steden (Belgrado, Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Kaunas, Lublin, Poznan, Riga, Skopje, Sofia, Tuzla, Varna, Vilnius, Warschau, Wenen en Wroclaw). Vanuit Brussels South Charleroi Airport telt het Wizz Air-netwerk 10 bestemmingen: Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Iasi, Ljubljana, Sibiu, Skopje, Sofia, Timisoara en Warschau.

Wizz Air is genoteerd op de Londense beurs onder de code WIZZ en maakt deel uit van de FTSE 250 en FTSE All-Share indexen. Wizz Air heeft IATA’s (International Air Transport Association) Operational Safety Audit (IOSA), de wereldwijde standaard op het vlak van luchtvaartveiligheid, met succes doorstaan. Wizz Air werd uitgeroepen tot ‘Europese luchtvaartmaatschappij van 2017’ door Aviation 100, een toonaangevende publicatie die jaarlijks de beste presteerders in de luchtvaartsector bekroont.

www.wizzair.com

Volg ons via Twitter: @wizzair

 

Bericht aan de redactie: rechtenvrije foto’s van o.a. vliegtuigen en bemanningen kunnen gedownload worden via www.wizzair.com/en-GB/press

Sorina Ratz

Wizz Air Group

Yves Panneels

Wizz Air Press Office Benelux, Force3 - PR & Communication

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Wizz Air